Линейка не стигна до болно дете в село в Ивайловградско

...
Линейка не стигна до болно дете в село в Ивайловградско
Коментари Харесай

Линейка не стигна до болно дете заради снега в Ивайловградско


Линейка не стигна до болно дете в село в Ивайловградско поради снега. Гюлхан Ариф търси помощ на незабавния телефон 112 за 3-годишния си наследник, който е с висока температура.

От Ивайловград до адреса в село Розино, откъдето е пациентът – са близо 40 километра, а поради заснежения път колата за спешна помощ не съумява да стигне.

Спешният автомобил остава да изчака дребния пациент на основния път, тъй като не може да се отбие към селото или на 12 километра до крайната точка – до там детето е извозено с персоналния автомобил на кмета на селото.


Детето е прегледано в колата за спешна помощ от фелдшера, след което отново с колата на кмета е откарано до персоналния доктор в Крумовград.

Кметът на село Розино Мюмюн Юсеин описа, че доста мъчно се оказва здравна помощ на децата и възрастните в обитаемото място през зимата, тъй като не знаят дали ще пристигна кола за спешна помощ. В общината без болница колите за спешна помощ са единствено две, само че поради липса на екипи – на промяна работи един. В този ден за Розино потегля остарялата кола за спешна помощ, която е мъчно проходима.

„ Това не е танк, не може да влезе на всички места. Дайте да се изтрепем, с цел да стигнем от точка А до точка Б “, разяснява водачът на кола за спешна помощ Никола Николов.

Вътрешна инспекция на Спешната помощ посочила, че автомобилът е механически безупречен, само че неприспособим за тежки зимни условия. Новата кола за спешна помощ, която е можела да стигне до адреса, в същия ден е била на сервиз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР