Лимонът е полезен, но не бива да се пренебрегват и

...
Лимонът е полезен, но не бива да се пренебрегват и
Коментари Харесай

Семената на лимона: Истинско съкровище за здравето

Лимонът е потребен, само че не трябва да се подценяват и изгодите от неговите семена. Известно е, че лимонът може да бъде извънредно потребен за здравето ни, най-много заради обстоятелството, че е богат на витамин С, само че знаете ли, че семената му също са отличен източник на потребни субстанции?, заяви телевизия N1.


Можете да консумирате лимонови семена, като първо ги смелите, по-късно ги смесите с вода, сварите течността и я изпиете. Пастата от лимонови костилки може да се употребява и като добавка към разнообразни ястия. Имайте поради, че не е добре да приемате повече от три до пет семена едновременно. Ако не ги смелите преди ястие, те няма да ви навредят, само че най-вероятно няма да бъдат усвоени.

Най-важните позитивни резултати, които постоянната консумация на семена може да донесе, са следните:

Защита против оксидативен стрес:

Подобно на лимоните, в семената откриваме доста витамин С, който е един от прехвалените антиоксиданти (100 г лимонова кора съдържа към 47 мг витамин С).

Те са и добър източник на лимоноиди и флавоноиди. Консумирайки лимонови семена, можете да осигурите на организма си значими антиоксиданти, които ще обезвреждат отрицателното влияние на свободните радикали. Това ще понижи риска от оксидативен стрес, а оттова и от сърдечносъдови болести, диабет вид 2 и други заболявания.

Аналгетичен резултат:

Възможно е да се направи качествено масло от лимонови семена, което е един от огромните естествени аналгетици.

Твърди се, че маслото от лимонови семена има доста позитивен резултат върху частите на мозъка, свързани с възприемането на болката, което обезпечава аналгетичен резултат.

Стимулиране на образуването на колаген:

Един от главните виновници за ускореното стареене на кожата е забавянето на производството на колаген.

Колагенът е извънредно значим систематичен протеин, който дава отговор за еластичността и издръжливостта на кожата. Един от най-хубавите способи да забавите стареенето на кожата е да увеличите приема на витамин С.

Той е освен отличен антиоксидант, който защищава кожата от UV лъчите и други отрицателни резултати, виновни за ускореното стареене на кожата, само че витамин С е значим и за основаването на самия колаген.

Помага в битката с инфекциите:

Екстрактът от лимонови семена може да бъде потребен за предварителна защита и по-бърз надзор на разнообразни инфекции, в това число гъбичните.

Установено е да вземем за пример, че веществата в лимоновата кора могат да понижат риска от свръхрастеж на кандида - добре позната гъбичка, която може да аргументи съществени вреди, в случай че се разрасне.

Подобрява паметта и концентрацията:

Чувствате ли, че в последно време паметта ви не е най-хубавата? Може би забелязвате, че ви е много мъчно да се концентрирайте?

При тези признаци, от една страна, е разумно първо да изключите по-сериозни проблеми. Ако се окаже, че няма нищо по-сериозно (например ранни признаци на заболяването на Алцхаймер), тогава има естествени средства, които могат да оказват помощ на работата на мозъка ви. Сред тях е маслото от лимонови семена, което може да бъде доста потребно за паметта и концентрацията и за което се твърди, че оказва помощ за възстановяване на настроението, защото е открито, че има позитивен резултат върху допаминовите и серотониновите рецептори. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР