Лихвите в търговските банки поемат нагоре, не само таксите. Това

...
Лихвите в търговските банки поемат нагоре, не само таксите. Това
Коментари Харесай

Лихвите поемат нагоре, ЕЦБ вдигна с 0,75% своята основна

Лихвите в комерсиалните банки поемат нагоре, освен таксите. Това е последица от повдигането с 0,75% на главния % на Европейската централна банка.

Предварително тя очакваше повишаване от 0,5%, само че галопиращата инфлация, която е рекордна за всички страни в Еврозоната от 40-50, а за Германия – от 70 години, принуди институцията да се опита посредством 50% по-голяма ставка да укроти прегряването. Тази стъпка обаче няма да бъде последна, проучват всички специалисти. Така, дружно с евентуално усмиряване на цените, за стопанската система на Европейски Съюз сигурно ще бъде провокирана към този момент и публично криза.

Най-тревожни са прогнозите за гръбнака  - немската стопанска система, защото там 60% от компаниите чакат срив на производството си. А някои съществени към този момент го и преустановиха. " Това не е тъкмо банкрут ”, опита се да успокои в изявление за Първи канал на локалната телевизия икономическият министър Хабек.

Което провокира подигравки и от журналистката, и от публиката в студио. Структуроопределящата за евроикономиките металургична група АкселорМитал да вземем за пример към този момент затвори своите големи предприятия. С което неизбежно ще удари и ред други промишлености като основни за Европейски Съюз и водещите му стопански системи Германия, Франция и Италия, отпред с авто- и авиоиндустрията, дружно с всички свързани с тях фабрики, в това число десетки производители на аварийни елементи в България.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР