Лидерката на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) порица един от коалиционните

...
Лидерката на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) порица един от коалиционните
Коментари Харесай

Пълен шок в ЕС! Съюзници на Меркел вървят към германски Брекзит

Лидерката на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) порица един от съдружните си сътрудници. Това стана в миг на все по-голямо разединение в ръководещата тройна коалиция по въпроса с граничната политика и даването на леговище в Германия, съобщи ДПА.

Андреа Налес сподели, че вътрешният министър Хорст Зеехофер и водачът на Християнсоциалния съюз (ХСС) Маркус Зьодер - и двамата обичайни съдружници на канцлера Ангела Меркел, само че доста по-твърдолинейни по въпросите на миграцията - вървят към " немски Брекзит ".

В тирада пред свои съпартийци в провинция Северен Рейн-Вестфалия, Налес назова Зеехофер " заплаха за Европа ".

Тя начерта паралел сред настоящия спор в Германия за миграцията и реториката на английските консервативни политици преди референдума за Брекзит през юни 2016 година, на който бе взето решение страната да напусне блока, написа Българска телеграфна агенция.

Лявоцентристката лидерка сподели, че отхвърля да разреши на ХСС да се отдели от обединението и да работи без да пита по миграционната политика, следвайки многократните закани на Зеехофер да се опълчи на Меркел, като вкара едностранно надзор по немските граници.

ХСС желае от началото на юли да бъдат отхвърляни всички претенденти за леговище, които към този момент са се записали другаде в Европа. Но Меркел е срещу подобен ход, какъвто съгласно нея ще подкопае европейската взаимност. Вместо това тя желае да се реализира решение на казуса на европейско ниво и даде обещание да откри такова до края на месеца.

Ако Зеехофер реши да работи без да пита, Меркел може да го уволни или даже да се стигне до раздробяване на обединението сред ГСДП, ХСС и Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел.

Само 100 дни след сформирането на третото съдружно държавно управление с Меркеловия закостенял блок, ГСДП стартира да се готви за предварителни избори, споделиха партийни източници пред ДПА.

/ПИК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР