Лидерите са виждани в дипломатическия клуб и са снимани в

...
Лидерите са виждани в дипломатическия клуб и са снимани в
Коментари Харесай

Лидерите на Хамас живеят в лукс, докато Газа мизерства

Лидерите са виждани в дипломатическия клуб и са снимани в частни самолети. Ръководството на Хамас беше в Катар по време на Мондиал 2022, оповестява New York Post. За разлика от това по-голямата част от популацията над 2-та милиона поданици в Ивицата Газа, която се ръководи от Хамас от 2007 година, живее в ужасна беднотия.


61-годишният Хания, началник на политическото бюро на Хамас, беше министър председател на Палестина след изборите през 2006 година, макар че беше свален година по-късно. Той продължи да ръководи Ивицата Газа до 2017 година, преди да се озове в Катар. Хания, татко на 13 деца, който оглавява една от най-богатите терористични групировки в света, има положение на стойност над 4 милиарда $. Двама от порасналите му синове, Мааз и Абдел Салам, живеят в първокласни хотели в Катар и Турция, съгласно наскорошна обява в обществените медии на израелското посолство в Съединени американски щати. Миналия месец американският конгресмен Майк Уолц прикани Бил Гейтс да забрани на Хамас да отсяда във всеки хотел Four Seasons, в това число този в Доха. Гейтс има пакет от акции в тази хотелска верига.

Също предишния месец хотел Four Seasons в Доха разгласи, че Хания не е измежду техните посетители. Не е посочено дали той е отсядал преди този момент. Сред офертите на този хотел са жилища с аспект към морето, като цените стартират от 900 $ на вечер.

Синът на Хания, Мааз, е прочут като „ бащата на недвижимите парцели “ в Газа поради сбирката си от къщи и здания. Той води плейбойски живот в Турция, а тази година получи турски паспорт, оповестява " Израел през днешния ден ". Друг водач на групировката 67-годишния Халед Машал е фен на тениса на маса. Според известията този милиардер живее първокласен живот в Катар, а също и в Турция.

Според израелското държавно управление Машал, който насочи световна опасност към евреите след клането на 7 октомври, има благосъстояние за над 4 милиарда $.

Израелското държавно управление пресмята, че 72-годишният Абу Марзук, почитан политически водач на Хамас, който управлява „ службата за интернационалните връзки “, има 3 милиарда $. Марзук е считан за втория в командването на Хамас. Той има магистърска степен по строително инженерство от университета в американския щат Колорадо и е задържан в Ню Йорк, когато през 1995 година американските имиграционни чиновници откриха името му в лист на терористи, подлежащи на наблюдаване. Тогава бе пратен в център за задържане в Манхатън.

Катар от дълго време оправдава наличието на водачите на Хамас на негова територия като част от поддръжката си за превръщането на терористичната група в " виновна ръководеща мощ ", съгласно отчет на Фондацията за отбрана на демокрациите (ФЗД). Страната дава на Хамас сред 120 и 480 милиона $ годишно, съгласно отчет от октомври на основана във Вашингтон организация с нестопанска цел, която учи външната политика. Тези средства облагодетелстват водачите на Хамас непосредствено посредством схеми за заплати и рушвети и непряко посредством обществени услуги и държавни интервенции, които оказват помощ на Хамас да поддържа политически надзор над Газа, споделя се в отчета.

Катар не е единственият източник на пари за Хамас. Групата също по този начин е взела близо 400 милиона $ през последните две години от Организация на обединените нации, която не признава Хамас за терористична организация. Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа е предоставила на Хамас 380 милиона $ от 2021 година, съгласно ФЗД. Голяма част от тези пари идват от администрацията на Байдън, която предоставяше 1 милиард $ до 2021 година „ Доларите на нашите данъкоплатци са отишли в ръцете на Хамас “, сподели ФЗД, добавяйки, че администрацията на Тръмп е спряла американските вноски за Газа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР