Лидерите по света приветстваха новината за споразумение между Израел и

...
Лидерите по света приветстваха новината за споразумение между Израел и
Коментари Харесай

Светът приветства споразумението между Израел и Хамас

Лидерите по света приветстваха новината за съглашение сред Израел и Хамас, което ще докара до краткотрайно преустановяване на военните дейности за първи път от 7 октомври и освобождението на 50 от към 240-те заложници, арестувани в Газа, написа съветската работа на Би Би Си.

Премиерът на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман бин Джасим Ал Тани, който оказа помощ за сключването на примирието, сподели в изказване, че се надява паузата да проправи пътя за завършек на войната.

Новоназначеният английски външен министър Дейвид Камерън сподели, че съглашението е сериозна стъпка към освобождението на заложници и филантропична помощ в линията Газа, до момента в който френският президент Еманюел Макрон сподели, че продължава работата по освобождението на всички заложници.

Примирието беше приветствано и от водача на палестинската автономност Махмуд Абас, Европейския съюз и страни като Съединени американски щати, Йордания, Русия, Китай, Египет, Франция и Германия.

" Това са първите положителни вести от Газа от доста дълго време ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, разяснявайки информацията за филантропичната пауза във военните дейности. " Защото единствено въз основа на такива паузи могат да бъдат построени избрани очертания на бъдещи опити за стабилно разрешаване на този проблем. "

Повечето от заложниците, които ще бъдат освободени, са чужденци

Членът на Политбюро на Хамас Муса Абу Марзук сподели, че договорката, подписана нощес сред групировката и Израел, ще включва основно освобождение на непознати жители.

" По-голямата част от 50-те заложници, които ще бъдат освободени, са непознати жители ", сподели Абу Марзук в изявление за катарския ефирен канал Ал Джазира.

В идващите 24 часа би трябвало да бъде оповестена четиридневна пауза във военните дейности.

На този стадий Хамас ще освободи 50 заложници от Газа (повечето от тях, съгласно Хамас, са задгранични граждани)

Израел ще освободи 150 палестински дами и младежи, държани в израелски затвори.

На втория стадий паузата във военните дейности ще се удължава с един ден за всеки 10 освободени заложници.

Израел ще освободи още " до 150 " палестински пандизчии, в случай че " до 50 " заложници бъдат освободени от Газа.

Израел разгласява лист с общо 300 палестинци, които могат да бъдат освободени - множеството от тях млади мъже, арестувани за набези против израелци.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР