Лидерите на страните от групата на седемте () възнамеряват да

...
Лидерите на страните от групата на седемте () възнамеряват да
Коментари Харесай

Г-7 даряват на света 1 млрд. дози коронавирусни ваксини

Лидерите на страните от групата на седемте () имат намерение да дават на света най-малко 1 милиарда дози ваксини против ковид , оповестява ТАСС. Информацията беше публикувана от офиса на английския министър председател Борис Джонсън. " На срещата на върха се чака международните водачи да разгласят, че ще дават на света минимум 1 милиарда дози коронавирусни ваксини посредством разпространяване и финансиране и ще разработят проект за увеличение на производството на ваксини, с цел да реализиран тази цел ", се споделя в изказването.
Според известието на бюрото Обединеното кралство ще подари 100 000 000 дози ваксини през идната година, от които 5 000 000 ще бъдат изпратени до най-бедните страни до края на септември. 80% от плануваната численост ще бъдат разпределени от Обединеното кралство посредством интернационалната самодейност COVAX.
 Забрана за условие на доказателство за имунизация в Тексас Забрана за условие на доказателство за имунизация в Тексас
Властите на Тексас са забранили на компании и институции в този щат да изискват от жителите му да дават доказателства за ваксинац...
" В резултат на сполучлива стратегия за имунизация в Обединеното кралство, към този момент сме в положение да споделяме непотребните дози с тези, които се нуждаят от тях. Правейки това, ще създадем голяма стъпка към преустановяване на тази пандемия вечно ", уточни Джонсън. Ръководителят на английското държавно управление също изрази вярата, че сътрудниците му от Г7 " ще поемат същия ангажимент да имунизират взаимно света до края на идната година и дейно да се възстановят от ковид ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР