Лидерите на страните от Европейския съюз обявиха, че ще работят

...
Лидерите на страните от Европейския съюз обявиха, че ще работят
Коментари Харесай

Евролидерите ще работят за гарантирането на дългосрочната си

Лидерите на страните от Европейския съюз оповестиха, че ще работят за гарантирането на дълготрайната сигурност на Украйна, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10962
В срещата на европейските водачи чрез видеоконферентна връзка се включи и украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога. Зеленски прикани водачите на страните от Европейски Съюз да стартират работа по нов пакет от наказания против Русия. 

На срещата си в Брюксел европейските водачи още веднъж осъдиха войната на Русия против Украйна и обявиха, че Европейски Съюз и членуващите в него страни са подготвени да работят за гарантирането на сигурността на Украйна в дълготраен проект.

Лидерите са се споразумели бързо да решат каква ще бъде формата, под която страните им ще поемат задължения по отношение на гарантирането на сигурността на Украйна.

Ръководителят на европейската дипломатическа работа загатна пред кореспонденти, че Европейски Съюз може да сътвори нов фонд за оказване на помощ на Украйна в областта на защитата. Освен това Борел означи, че би трябвало да се обърне внимание на образованието на украински бойци и на модернизирането на украинските въоръжени сили.

По време на включването си в срещата на европейските водачи Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога им благодари за 11-ия пакет от наказания против Русия, който бе признат по-рано този месец и с който се цели слагането на завършек на заобикалянето на настоящите санкционни ограничения от страни и компании.

" Важно е да не се стопира с налагането на наказания ", е споделил Зеленски на европейските водачи, излиза наяве от обява на уеб страницата на украинския президент. " Колкото по-малко паузи има, толкоз по-трудно ще се приспособява Русия към натиска, който ѝ се оказва, и толкоз по-трудно ще ѝ бъде да заобикаля глобите ", посочи украинският водач. 

Зеленски направи и отпратка към събитията от предходната седмица, свързани с протеста на бойците от частната военна компания " Вагнер ".

" Колкото по-слаба е Русия и колкото повече се опасяват водачите ѝ от протести и въстания, толкоз повече ще се опасяват от това да не ни раздразнят. Слабостта на Русия ще я направи безвредна за останалите, а провалянето ѝ ще реши казуса на войната ", сподели още Зеленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР