Лидерите на страните членки на Европейския съюз заклеймиха опитите за

...
Лидерите на страните членки на Европейския съюз заклеймиха опитите за
Коментари Харесай

ЕС се зарича с твърд отговор срещу кибератаките на Русия

Лидерите на страните членки на Европейския съюз жигосаха опитите за хакерски офанзиви против Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) и се зарекоха да усилят напъните на Общността да се оправи с хакерските атаки , оповестява " Франс прес ".

Със засилваща се паника във връзка със злонамерените хакерски атаки на няколко страни по света, изключително Русия , водачите на Европейски Съюз приканиха за започване на работа по изработването на наказания за наказването на хакерите .

Решението на срещата на върха на Европейски Съюз идва, откакто осем страни, отпред с Англия, настояха за незабавни ограничения против хакерите, предупреждавайки, че неналичието на дейности основава усещането, че хакерските атаки ще останат ненаказани .

" Работата по потенциала за реагиране и ограничение на хакерските атаки посредством ограничаващи ограничения на Европейски Съюз би трябвало да бъде продължена ", се акцентира в официалното съобщение на 28-те водачи на страните членки на Европейски Съюз след двудневната среща в Брюксел.

В изказването се осъжда опитът, оголен по-рано този месец, на ГРУ на Русия да извърши хакерска офанзива против централата на ОЗХО в Хага.

" Такива закани и офанзиви укрепват нашата обща решителност за по-нататъшно подсилване на вътрешната сигурност на Европейски Съюз и нашите качества и благоприятни условия за разкриване, попречване, отбиване и реагиране на враждебни дейности на задгранични разследващи мрежи ", се споделя още в изказването.

Предложение, подкрепено от Англия, Литва, Естония, Латвия, Дания, Финландия, Румъния и Холандия по-рано тази седмица, прикани за въвеждане на режим на наказания за наказване на хакерите.

Ако бъде утвърден, режимът на наказания на Европейски Съюз ще замрази активите, държани на територията на Общността, на избрани лица и ще им наложи възбрана за пътешестване до 28-те страни членки.

Но опитите за крути ограничения против причинителите на хакерски офанзиви могат да срещнат съпротивата на някои страни членки на Европейски Съюз, които желаят да подобрят връзките си с Русия , като да вземем за пример новото италианско държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР