Лидерите на Продължаваме промяната (ПП) видяха намесата на Кремъл в

...
Лидерите на Продължаваме промяната (ПП) видяха намесата на Кремъл в
Коментари Харесай

Победата на Украйна да се затрудни. Това е залогът на Радев вторият мандат да не бъде реализиран според ПП

Лидерите на " Продължаваме промяната " (ПП) видяха " намесата на Кремъл " в опит " успеха на Украйна да се затрудни " и опасност от " тирания " в позицията на президента Румен Радев вторият мандат за сформиране на кабинет да не бъде осъществен.

В понеделник президентът връчи мандата на номинирания от ПП-ДБ за министър председател Николай Денков с думите, че би трябвало да премисли дали да го осъществя, тъй като той. Като причина Радев уточни,, огласен от отделилия се народен представител Радостин Василев , в който се разисква чистка в спецслужбите и държавната администрация. Президентът даже сподели, че дава мандата, единствено тъй като конституцията го задължава.

Това се случи, откакто номинираната от ГЕРБ Мария Габриел поради сделката с ПП-ДБ за експертно държавно управление с ротационни министър председатели - самата тя и Денков. Междувременно обаче договарянията бяха замразени от ГЕРБ поради записите.

" Дезинформацията и намесата на Кремъл във вътрешните работи на страните от Източна Европа е голям проблем за цяла Европа ", написа в профила си във Facebook съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков след връчването на мандата.

По думите му „ опитите за дестабилизация се вършат посредством активиране на локални политици и усилване на автокрацията за сметка на демокрацията ".

" Всичко това се прави с една единствена цел - успеха на Украйна да се затрудни и Европа да отслабне “, написа още Петков.

Според него всички проевропейски сили имат обвързване да спрат този развой.

Другият водач на Политическа партия - Асен Василев , също направи къс коментар в обществената мрежа:

" След днешното връчване на мандата от президента мисля, че стана ясно какъв е залогът. Диктатура или парламентарна република. Изборът (за)сега е в ръцете на Народното събрание ".

Съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Атанас Атанасов ​коментира, че " според член 1 от Конституцията, България е парламентарна република " и " ние ще се борим за това да има постоянна власт, излъчена от Народното събрание ".

Пред публицисти той сподели, че Радев се усеща обиден от това, че ПП-ДБ е декларирала от дълго време, че би трябвало да се промени метода, по който се ръководят службите.

" В конституцията е посочено, че Министерски съвет дава отговор за сигурността, а тези служби сега бяха назначени от неговото служебно държавно управление. Преди да бъде назначен който и да било, би трябвало да бъде изследван за надеждност, тъй че не мога да схвана защо национално изменничество се приказва ", сподели още водачът на ДСБ.

„ Продължаваме промяната “ (ПП) нямат морал за мандат ", написа в профила си във Facebook пък депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев . „ Ако имат малко останало достолепие, би трябвало да изоставен политиката вечно “, разяснява още той.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също се включи с думите, че " президентът Радев има право да подлага на критика ПП-ДБ за част от изтеклите диалози, които са шокиращи, само че комфортно пропуща онази част от тях, които го касаят директно ".

" От записите излиза наяве, че Политическа партия и господин Радев са правили " но бала скица за изборите ", че цялата държавна машина е работила за тях... ", прибавя тя в поредна офанзива против президента.

Нинова отбелязва, че Кирил Петков е станал министър " в нарушаване на Конституцията с протекцията и амнистията от президента ", по тази причина в този момент не може да бъде " честен съдник ", защото е " основал проблемите в страната ".

" Трябва да се върви към трети мандат или към нови избори ", написа в профила си във Facebook и водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов . „ Станахме очевидци на най-унизителното връчване на мандат за сформиране на държавно управление в новата история на България. Просто Конституцията задължи Президента да даде мандат на Николай Денков ", добави той.

Във вторник ще се организира изключително съвещание на Народното събрание, в което поради записите ще бъдат изслушани ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност ", шефът на Служба „ Военно разузнаване “ и ръководителят на Държавна организация " Разузнаване ". Това ще се случи по искане на партия " Възраждане ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР