Лидерите на “Продължаваме Промяната и “Демократична България опровергаха твърденията на

...
Лидерите на “Продължаваме Промяната и “Демократична България опровергаха твърденията на
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Очаквахме предизборни циркове, но това e пълна неграмотност

Лидерите на “ Продължаваме Промяната ” и “Демократична България ” опровергаха изказванията на съперниците си от ГЕРБ, Движение за права и свободи, “Възраждане ” и Има Такъв Народ за операции с кодовете на машините и приканиха жителите да гласоподават всеобщо в неделя.

На специфична конференция Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов , Божидар Божанов и Ивайло Мирчев молиха за това Централната изборна комисия /ЦИК/ и ДАНС да не бъдат въвличани в операция на изборния развой в страната. Те подчертаха, че нямат терзания по отношение на възможността  ЦИК да реши , че изборите ще бъдат извършени единствено на хартия .

Съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков показа, че се е бил подготвил за „ предизборни циркове “ , само че последните събития надминали упованията му .

“Минахме през “Лукойл ” и стигнахме до машини и хеш кодове. ГЕРБ през целия ден се чудят какво да измислят и по тази причина не им се връзваме. Наскоро чух претендент за общински консултант от доста малко село да споделя пред своите хора: “Робството не стопира, когато чакаме да спре камшика. Робството стопира, когато всички надигнем глава ”. Не ни тормози да се гласоподава на хартия. Време е всички да излезем и да гласуваме ”.

Според водача на “Да, България ” Христо Иванов всички български жители с обикновена техническа просветеност знаят, че машините от дълго време не регистрират изборния резултат . Той добави, че отправените обвинявания са безпочвени и ориентирани към нещо, което не може да докара до имитация на изборите . Иванов акцентира, че се прави под паника следващ опит за употреба на тайна доктрина .

“Флашки, кодове и всички втръснали ни до безумство неграмотности целеустремено се рециклират. Какъвто и да е методът на осъществяване на изборите, за нас е най-важно честното им протичане. Какъвто и да е методът на провеждането им, ние ще се явим, ще получим резултат и дано всеки от участниците в изборите да има демократичната зрялост да си понесе присъдата на гласоподавателите по този начин, както ще го създадем ние, без да се пробва да употребява по сходен неподобаващ метод последния ден преди изборите и институциите ”. 

Според ръководителя на ДСБ Атанас Атанасов офанзивата е била подхваната, защото ГЕРБ губи изборите и дружно с Движение за права и свободи се пробва да сътвори подправена вест , с която да се опитат да убедят българските гласоподаватели, че машините ще бъдат манипулирани

„ Всичко потегля от неразбираема информация на ДАНС, която на всичкото от горната страна е подписана от заместник-председател. За нас е без значение дали изборите ще се проведат със или без машини и ще чакаме ЦИК да се произнесе.

Най-важното е хората да не се подават на тази дезинформация и всички да излязат да гласоподават. Това е единственият метод да попречим изборите да бъдат манипулирани ”.

Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов подсети, че машините от дълго време са станали принтери и кодът не регистрира резултата от вота. 

“Не може да се твърди за каквито и да е било операции по какъвто и да е метод в случай, че най-после хората броят това, което е излязло от машината. Всичко, което има в Министерството на електронното ръководство и е предоставено за засвидетелствуване на машините, беше показано публично по реда на закона на партиите и обединенията, записали се да го следят.

Всякакви изказвания, че нещо е било снимано или записвано се разпадат, тъй като всички партии са имали достъп до това и то се случи този понеделник и предишния петък. В Министерството е публично документирано, че този развой се е случил, в това число в наличието на ЦИК ”.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР