Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за регламент,

...
Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за регламент,
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ искат оставките на управителя и подуправителя на НЗОК

Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за правилник, по който да се избират регулаторите. Целта е да не се позволяват спорове, сходни на този по отношение на избора на подуправител на здравната каса през вчерашния ден.

Заради постигнатото единодушие по новия правилник, водачите на двете обединения ще помолят новоизбраните шеф и подуправител на НЗОК да си подадат оставките, с цел да може избора им да мине по новия правилник.

От самото начало поставяме старания да не позволяваме плаващи болшинства. Мнозинството, което поддържа кабинета “Денков-Габриел ” би трябвало да взема решения дружно по основните въпроси на ръководството и по излъчването на регулаторите и това е доста значим принцип, с цел да можем да си представим, че задачите, които сме си сложили, ще можем да ги преследваме.

Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов на взаимно изказване с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и финансовия министър Асен Василев.

“Проведохме диалози и стигнахме до решение, че вчерашната процедура по желание на подуправител на НЗОК не е нормативна. Разбрахме се да стартираме диалози за правилник, който да бъде подписан най-сетне за това по какъв начин ще бъдат предавани и попълвани регулаторите. Този правилник ще подсигурява единодушието в границите на партиите, които поддържат ръководството ", сподели Иванов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР