Лидерите на първата и втората политическа сили след последните избори

...
Лидерите на първата и втората политическа сили след последните избори
Коментари Харесай

Борисов: Дайте списък на министри. Петков: Ще изчакаме с уважение вашия мандат

Лидерите на първата и втората политическа сили след последните избори са на едно мнение за новия бюджет и считат, че заложения недостиг не трябва да е над 3%. Това стана ясно при започване на лидерската среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Бойко Борисов стартира срещата със забележка към медиите, че в случай че желаят да участват на диалозите, да не бързат с въпроси, на които не може да се отговори сега и да не подвикват. След това той изиска ПП-ДБ да дадат своите хрумвания за “рязане ” на разноските в бюджета.

В отговор Кирил Петков сподели, че те имат също ясна позиция, че дефицитът да е под 3%. Той акцентира, че на лидерската среща ПП-ДБ ще разискват единствено законодателната стратегия, не и излъчването на ново държавно управление.



Асен Василев добави по тематиката за бюджета, че партиите би трябвало да работят с финансовото министерство, с цел да се поправят разноските, които усилват недостига. Той сподели, че през миналия уикенд са станали ясни елементи, по какъв начин той да бъде стеснен до 3%. Василев сподели също, че в бюджета би трябвало да се плануват и доходи от Европейски Съюз по проекта за възобновяване и резистентност, а са планувани единствено разноски.



Десислава Атанасова сподели, че ГЕРБ-СДС са подготвени да поддържат правосъдната промяна, желана от ПП-ДБ, въпреки да е нужно да се нанесат корекции. Тя категорично акцентира, че са съгласни с импортираните оферти за надзор на основния прокурор и реформирането на КПКОНПИ.



Томислав Дончев върна тематиката на диалог към опцията за лъчение на държавно управление, без което по негово мнение няма да бъдат изпълнени дилемите, които са си сложили партиите. От ПП-ДБ обаче отхвърлиха да разискват тази тематика, както бяха заявили първоначално.

Бойко Борисов предложи на ПП-ДБ да дадат образцов състав на кабинет, който биха предложили с втория мандат, откакто са безапелационни, че няма да поддържат кабинет на ГЕРБ. Той сподели, че обединението би трябвало да каже на ГЕРБ, в случай че води диалози с други партии в Народното събрание за сформиране на държавно управление.



Ние ще изчакаме с почитание вашия мандат, отговори Кирил Петков. Той изясни, че ПП-ДБ желаят държавно управление, само че то има една функционалност - да свърши работа.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР