Лидерите на най-богатите държави трябва да направят повече, за да

...
Лидерите на най-богатите държави трябва да направят повече, за да
Коментари Харесай

Г-20 трябва да направи повече за предотвратяване на климатичното бедствие

Лидерите на най-богатите страни би трябвало да създадат повече, с цел да оказват помощ на по-бедните страни да се оправят с климатичното злополучие, към което светът се насочва, предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш преди срещата на върха на Г-20.

Има сериозен риск конференцията за климата, която стартира в края на тази седмица в Глазгоу, да не даде мечтаните резултати и резултатът от това ще е злополучие, добави той.

В своето послание Гутериш предизвести за "опасните равнища на съмнение " сред страните, като акцентира значимостта на превъзмогването на тези разлики за намаляване на последствията от изменението на климата, пред които ще бъдат изправени непропорционално бедните страни.

Лидерите на Г-20 се събират преди срещата в Глазгоу. Гутериш ги прикани да удължат мораториума върху задълженията на по-бедните страни и да провиснал повече средства за тях посредством Международния валутен фонд. По думите му, рисковете произлизат от съперничеството сред огромните страни:

"Виждаме рисково ниво на съмнение сред великите сили, сред членовете на Г-20, сред развитите и разрастващите се страни. Най-важната задача на срещата на върха на Г-20 е да възвърне доверието посредством превъзмогване на главните източници на съмнение, които се коренят в несправедливостите, неравенствата и геополитическото разделяне ".

Гутериш дефинира като "неморален " метода, по който скоростта на икономическото възобновяване от коронавирусната пандемия в допълнение ускорява неравенствата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР