Лидерите на крайнодесните европейски партии, които участваха в двудневна среща

...
Лидерите на крайнодесните европейски партии, които участваха в двудневна среща
Коментари Харесай

Каракачанов участва в среща на лидерите на крайнодесните европейски партии

Лидерите на крайнодесните европейски партии, които участваха в двудневна среща в Мадрид по покана на испанската партия Вокс, разкритикуваха „ неефективността на дипломацията на Европейския съюз “ и показаха неодобрение от обстоятелството, че с „ военните си дейности по източната граница на Украйна, Русия ни води към война “, съобщи БНР.

Унгарският министър председател Виктор Орбан се разгласи намерено за „ деескалация на напрежението “, само че отхвърли изрично „ стратегическото съглашение сред Съединените щати и Русия “ по отношение на европейската сигурност без присъединяване на европейците. От българска страна е взел участие Красимир Каракачанов, предава кореспондентът на БНР Маргарита Ралчева.

В взаимно изказване министър председателят на Полша Матеуш Моравецки, на Унгария Виктор Орбан, претендентът за президент на Франция Марин льо Пен, Сантяго Абаскал от Вокс и водачите на останалите партии от България, Австрия, Белгия, Естония, Италия, Литва, Нидерландия и Румъния приканиха за " отбрана на преимуществото на националните конституции пред правото на Европейски Съюз ", с цел да могат да се запазят " мира, териториалната целокупност и ненакърнимостта на границите на европейските народи ", визирайки рецесията в Украйна и противозаконните мигранти.

Според тях Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс е потвърдила неефективността си, по тази причина Брюксел би трябвало да се споразумее с страните, от които идват мигрантите, с цел да бъдат върнати назад. По отношение на икономическите въпроси те упорстват стоките, създадени в страни от Европейски Съюз да имат „ приоритет “ пред останалите, с цел да се подсигурява оцеляването на производителите.

Осъждат " несполучливата енергийна политика на Брюксел съдействала за неустойчивите цени на силата " и желаят нови ограничения, които да не са повлияни от „ идеологически предубеждения ". Накрая на срещата присъстващите поеха ангажимент да основат координационна работа, която да " сплоти напъните, с цел да се гласоподава в Европейския парламент " единно по въпросите, посочени в документа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР