Лидерите на големи държави биха могли да решават политически проблеми

...
Лидерите на големи държави биха могли да решават политически проблеми
Коментари Харесай

Астронавт предложи да се решават политическите проблеми чрез изпращане на лидерите на големите държави в Космоса

Лидерите на огромни страни биха могли да вземат решение политически проблеми след галактически полет. Това мнение изрази космонавтът на Роскосмос Антон Шкаплеров, оповестява ТАСС.

" Можете да се отдръпнете малко встрани, да се пошегувате. Винаги съм имал тази концепция: да събера водачите на огромни страни, да ги сложа в ракета и да ги изпратя в Космоса, само че не в една посока. Искам и те да попаднат в тази атмосфера, да погледнат нашата Земя извън, да си поговорят дружно там и да се върнатна Земята. Сигурен съм, че тогава нямаше да имаме проблеми с политиката ", сподели Шкаплеров на Конгреса на младите учени.

Според него Международната галактическа станция (МКС) е образец за място, където хора от разнообразни страни, с разнообразни религии работят дружно, живеят шест месеца или повече. " Всичко, което получаваме посредством осъществяване на галактически опити, не е благосъстоятелност на обособена галактическа организация или страна, а на цялото човечество. МКС е образец за това по какъв начин можете да живеете, да работите дружно и нищо да не делите. Следователно всички, които стигнат до МКС, могат да се смятат за дипломати “, добави космонавтът.

Превод и редакция: Рени ТОМОВИЧ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР