Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обсъдиха с финансовия министър Асен

...
Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обсъдиха с финансовия министър Асен
Коментари Харесай

Асен Василев: За всеки нов разход ще се реже стар разход

Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разискаха с финансовия министър Асен Василев държавния бюджет , който през днешния ден би трябвало да бъде прегледан в пленарната зала.

" Това, което обсъдихме, е бюджетната рамка. Разбрахме се да не бъде пипана ", съобщи Василев след срещата. И добави, че има настройка за относително дребни корекции сред първо и второ четене, само че в случай че " се създадат разход за разход няма да пречат ", посочи Василев. Т.е. за всеки нов разход ще бъде махан остарял разход.

На фона на разискването на бюджета пред Народното събрание стартира митинг на КНСБ, който ще продължи до петък. Исканията са " обективни приходи в отбрана на трудовите права на работещите ". В събота пък излизат чиновници на Министерство на вътрешните работи, които желаят 20% нарастване на заплатите. По този мотив Асен Василев съобщи, че " би трябвало да се отнасяме с идентичен критерий към всички чиновници ". От думите му стана ясно, че структурите, които са получили нарастване предходната година, няма да получат тази, а тези, които са били ощетени предходната година, тази година ще получат 10%.

ПОДКРЕПА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи след срещата с финансовия министър, че ще " поддържат бюджета като промеждутъчен ". По време на диалозите е реализирано единодушие идващият бюджет да се направи " доста по-задълбочено " във всички сфери. По думите на Борисов, в случай че финансовият министър стартира да се вслушва повече във браншовете, ще има по-голям късмет за триумф. " Този бюджет би трябвало да го приемем, тъй като подсигуряваме пенсиите, учителските заплати. Има късмет за леки корекции ", добави Борисов.

КРИТИКА

Междувременно водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова остро разкритикува срещата сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Соцлидерът излезе пред протестиращите от КНСБ, като съобщи, че техните претенции, са и настояванията на Българска социалистическа партия. " Минималната работна заплата да стане 50% от междинната – това успяхме да реализираме още в предишния парламент, посредством и на вас. Трябва да продължим тази взаимна борба. Ние внасяме това нарастване да стане от 1 юли тази година, а не от 1 януари следващата година. Това е сред 950 и 1000 лева към този миг ", съобщи Нинова, представена от Bulgaria on Air.

Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР