Лидерите на Г7 излазоха с позиция на 8 май по

...
Лидерите на Г7 излазоха с позиция на 8 май по
Коментари Харесай

Страните от Г-7: Оставаме единни в нашата решимост президентът Путин да не спечели войната

Лидерите на Г7 излазоха с позиция на 8 май във връзка отбелязването на края на Втората международна война.

Ето цялата позиция:

Днес, на 8 май, ние, водачите на Групата на седемте (G7), дружно с Украйна и по-широката международна общественост, означаваме края на Втората международна война в Европа и освобождението от фашизма и националсоциалистическото ръководство на терора, което аргументи неизмерими опустошения, неописуеми ужаси и човешки премеждия. Ние скърбим за милионите жертви и отдаваме нашето почитание, изключително към всички тези, които заплатиха крайната цена, с цел да победят националсоциалистическия режим, в това число западните съдружници и Съветския съюз.

Седемдесет и седем години по-късно президентът Путин и неговият режим в този момент избраха да атакуван Украйна в непредизвикана нападателна война против суверенна страна. Неговите дейности позорят Русия и историческите жертви на нейния народ. Чрез нахлуването и дейностите си в Украйна от 2014 година насам Русия наруши интернационалния ред, учреден на разпоредбите, по-специално Устава на Организация на обединените нации, основан след Втората международна война, с цел да пощади следващите генерации от бича на войната.

Днес за нас беше чест да се причисли към нас президентът на Украйна Владимир Зеленски.

Уверихме го в нашата цялостна взаимност и поддръжка за смелата отбрана на Украйна на нейния суверенитет и териториална целокупност и битката й за спокойно, проспериращо и демократично бъдеще в границите на нейните интернационално приети граници, със свободите и свободите, на които толкоз доста от нас се радват през днешния ден.

Президентът Зеленски акцентира мощната решителност на Украйна да отбрани своя суверенитет и териториална целокупност. Той съобщи, че крайната цел на Украйна е да обезпечи цялостно евакуиране на съветските военни сили и съоръжение от цялата територия на Украйна и да обезпечи способността си да се пази в бъдеще и благодари на членовете на Г7 за поддръжката. В тази връзка Украйна акцентира, че разчита на своите интернационалните сътрудници, по-специално на членовете на Г-7, при даването на нужната помощ в региона на отбранителните качества, както и с оглед обезпечаване на бързо и дейно възобновяване на украинската стопанска система и обезпечаване на неговата икономическа и енергийна сигурност. Украйна стартира полемики с интернационалните сътрудници по отношение на механизмите за сигурност за жизнеспособно следвоенно спокойно споразумяване.

Украйна остава ангажирана да работи в тясно съдействие с членовете на Г-7, с цел да поддържа макроикономическата непоклатимост на Украйна в лицето на провокациите, подбудени от пълномащабната съветска инвазия, всеобщото заличаване на сериозна инфраструктура и нарушаването на обичайните морски направления за украински експорт. Президентът Зеленски означи уговорката на страната му да поддържа нашите общи демократични полезности и правила, в това число ценене на правата на индивида и върховенството на закона.

Днес ние, Г7, уверихме президента Зеленски в нашата непрекъсната подготвеност да поемем спомагателни задължения, с цел да помогнем на Украйна да обезпечи своето свободно и демократично бъдеще, тъй че Украйна да може да се пази в този момент и да възпира бъдещи актове на експанзия. За тази цел ние ще продължим нашата настояща военна и отбранителна помощ на украинските въоръжени сили, ще продължим да поддържаме Украйна в отбраната на нейните мрежи против кибер произшествия и ще разтеглим съдействието си, в това число във връзка с осведомителната сигурност. Ще продължим да поддържаме Украйна за повишение на нейната икономическа и енергийна сигурност.

❗Заедно с интернационалната общественост, ние, Г-7, предоставихме и обещахме спомагателна поддръжка от началото на войната, надхвърляща 24 милиарда щатски $ за 2022 година и по-късно, както във финансови, по този начин и в материални средства. През идващите седмици ще засилим нашата групова краткосрочна финансова поддръжка, с цел да помогнем на Украйна да запълни пропуските във финансирането и да даде съществени услуги на своите хора, като в същото време ще разработим варианти – като работим с украинските управляващи и интернационалните финансови институции – за поддръжка в дълготраен проект възобновяване и реорганизация.

В тази връзка приветстваме основаването на Многодонорска управлявана сметка на Международния валутен фонд за Украйна и известието на Европейския съюз за създаване на Доверителен фонд за взаимност в Украйна.

Призоваваме всички сътрудници да се причислят към нашата поддръжка за украинския народ и за бежанците и да оказват помощ на Украйна да възвърне своето бъдеще.

Отново осъждаме непредизвиканата, неоправдана и противозаконна военна експанзия на Русия против Украйна и безразборните офанзиви против цивилни и цивилна инфраструктура, които доведоха до ужасна филантропична злополука в сърцето на Европа. Ние сме ужасени от огромната загуба на човешки живот, посягане върху човешките права и опустошения, които дейностите на Русия нанесоха на Украйна.

При никакви условия цивилните и тези, които не вземат участие интензивно във военните дейности, не могат да бъдат законни цели.

Ние няма да пестим старания, с цел да държим президента Путин и архитектите и съучастниците на тази експанзия, в това число режима на Лукашенко в Беларус, виновни за своите дейности в сходство с интернационалното право. За тази цел ще продължим да работим дружно, дружно с нашите съдружници и сътрудници по целия свят. Потвърждаваме нашата поддръжка за всички старания за гарантиране на цялостна отчетност. Приветстваме и поддържаме продължаващата работа за следствие и събиране на доказателства по този въпрос, в това число от прокурора на Международния углавен съд, самостоятелната проверяваща комисия, упълномощена от Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации и задачата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа на специалисти.

Освен това осъждаме опитите на Русия да размени демократично определените украински локални управляващи с нелегитимни. Ние няма да признаем тези дейности в нарушаване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

Ние ще продължим да се противопоставяме на съветската тактика за дезинформация, която съзнателно манипулира международната – в това число съветската общност с вярата да прикрие виновността на съветския режим за тази война.

Нашият невиждан пакет от координирани наказания към този момент доста попречи на съветската нападателна война, като ограничи достъпа до финансови канали и способността за гонене на своите цели. Тези ограничаващи ограничения към този момент оказват доста влияние върху всички съветски стопански браншове – финансови, търговски, отбранителни, технологии и енергетика – и с времето ще засилят натиска върху Русия. Ние ще продължим да постановяваме съществени и незабавни стопански разноски на режима на президента Путин за тази неоправдана война. Ние групово се ангажираме да предприемем следните ограничения, в сходство с нашите съответни законови органи и процеси:

а). Първо, ние се ангажираме последователно да премахнем зависимостта си от съветската сила, в това число посредством последователно прекъсване или възбрана на вноса на съветски нефт. Ще подсигуряваме, че вършим това навреме и подредено и по способи, които обезпечават време на света да обезпечи различни доставки. Докато вършим това, ние ще работим дружно и с нашите сътрудници, с цел да подсигуряваме постоянни и устойчиви световни енергийни доставки и налични цени за потребителите, в това число посредством ускорение на намаляването на нашата цялостна взаимозависимост от изкопаеми горива и прехода ни към чиста сила в сходство с нашите климатични цели

б). Второ, ще предприемем ограничения за възбрана или по различен метод попречване даването на основни услуги, от които зависи Русия. Това ще ускори изолацията на Русия във всички браншове на нейната стопанска система.

в). Трето, ние ще продължим да подхващаме дейности против съветски банки, свързани с световната стопанска система и редовно сериозни за съветската финансова система. Ние към този момент съществено нарушихме способността на Русия да финансира своята нападателна война, като се насочихме към нейната централна банка и най-големите й финансови институции.

г). Четвърто, ние ще продължим напъните си да се борим с опитите на съветския режим да популяризира своята агитация. Уважаваните частни компании не би трябвало да обезпечават доходи на съветския режим или на неговите филиали, които хранят съветската военна машина.

д). Пето, ние ще продължим и ще издигнем нашата акция против финансовите елити и членовете на фамилията, които поддържат президента Путин във военните му старания и пропиляват ресурсите на съветския народ. В сходство с нашите национални органи, ние ще наложим наказания на спомагателни лица.

Продължаваме да работим с нашите интернационалните сътрудници и ги приканваме да застанат с нас и да последват образеца с сходни дейности, в това число за попречване на отбягване на наказания, заобикаляне и запълване.

Войната на президента Путин предизвиква световни стопански разстройства, засягайки сигурността на световните доставки на сила, торове и храни, както и действието на световните вериги за доставки като цяло. Най-уязвимите страни са наранени най-тежко. Заедно с сътрудници в международен мащаб, ние ускоряваме напъните си за противопоставяне на тези неподходящи и нездравословни последствия от тази война.

Войната на президента Путин против Украйна слага световната продоволствена сигурност под съществено напрежение. Заедно с Организация на обединените нации призоваваме Русия да приключи блокадата си и всички други действия, които в допълнение попречват украинското произвеждане и експорт на храни, в сходство с интернационалните си задължения.

Неспазването на това ще се преглежда като офанзива против изхранването на света.

Ще засилим напъните да помогнем на Украйна да продължи да създава предвид на идващия сезон на реколтата и да изнася, в това число по различни направления.

В поддръжка на Групата за реагиране на световни рецесии на Организация на обединените нации, ние ще се оправим с аргументите и следствията от световната продоволствена рецесия посредством Глобален алианс за продоволствена сигурност, като наша взаимна самодейност за обезпечаване на инерция и съгласуваност, както и други старания. Ще си сътрудничим тясно с интернационалните сътрудници и организации отвън Г-7 и за трансформиране на политическите задължения в съответни дейности, както е планувано от разнообразни интернационалните начинания като Мисията за резистентност на храните и селското стопанство (FARM) и основни районни начинания, в това число към африкански и средиземноморски страни.

Г-7 и Украйна са обединени в този сложен миг и в устрема си да обезпечат демократичното, проспериращо бъдеще на Украйна. Оставаме единни в нашата решителност президентът Путин да не завоюва войната си против Украйна. Дължим го на паметта на всички, които се бориха за свободата през Втората международна война, да продължим да се борим за нея и през днешния ден, за народа на Украйна, Европа и международната общественост.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР