Лидерите на Г-7 призоваха Китай да спазва принципа за мирно

...
Лидерите на Г-7 призоваха Китай да спазва принципа за мирно
Коментари Харесай

Г-7 настоя Китай да притисне Русия за незабавен край на войната

Лидерите на Г-7 приканиха Китай да съблюдава правилото за спокойно разрешаване на разногласия, като притисне Русия да спре нашествието си в Украйна и се откаже от " необятните си морски искания " в Южнокитайско море, оповестява " Ройтерс ".

Китай би трябвало да окаже напън върху Русия да изтегли войските си от Украйна неотложно и без условия, настояха водачите на Г-7, базирайки се на решението на Международния съд Москва да спре военната си интервенция и обвързваните с това резолюции на Общото заседание на Организация на обединените нации.

В официално съобщение, закриващо тридневната среща на върха в Баварските Алпи, Групата на седемте най-богати демокрации изрази сериозна угриженост по отношение на обстановката в Източно и Южнокитайско море и се опълчи на едностранните опити за смяна на статуквото със мощ или насила.

Подчертаваме, че няма правно съображение за обширните морски искания на Китай в Южнокитайско море, се показва в изказването.

Лидерите на Г-7 обявиха, че са " съществено загрижени " за обстановката с човешките права в Китай, в това число по отношение на насилствения труд в Тибет и Синдзян. Китай също би трябвало да съблюдава уговорките си за отбрана на правата, свободата и високата степен на автономност в Хонконг, акцентираха от Г-7.

Те откроиха и непазарните политики на Китай , които съгласно тях изкривяват международната стопанска система, и се ангажираха да работят дружно, с цел да обезпечат равни условия за бизнеса и служащите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР