Лидерите на Г-7 предложиха пълната си подкрепа за Израел след

...
Лидерите на Г-7 предложиха пълната си подкрепа за Израел след
Коментари Харесай

Г-7 готовят мерки ако Иран дестабилизира региона

Лидерите на Г-7 предложиха цялостната си поддръжка за Израел след нападението от страна на Иран и обявиха, че са подготвени да " подхващат спомагателни ограничения " в отговор на " по-нататъшни дестабилизиращи начинания ".

В изказване след видеозаседание водачите на Групата на седемте обявиха, че " недвусмислено и изрично осъждат директната и невиждана офанзива на Иран против Израел ".

" Изразяваме цялостната си взаимност и поддръжка към Израел и неговия народ и удостоверяваме уговорката си към неговата сигурност ", се споделя в изказването, оповестено от италианското председателство на Г-7.

" С дейностите си Иран направи още една крачка към дестабилизирането на района и рискува да предизвика неконтролируема районна ескалация. Това би трябвало да бъде избегнато. Ще продължим да работим за стабилизиране на обстановката и за отбягване на по-нататъшна ескалация. В този дух пожелаваме от Иран и неговите пълномощници да прекратят нападенията си и сме подготвени да предприемем спомагателни ограничения в този момент и в отговор на по-нататъшни дестабилизиращи начинания ".

Иран предприе нападението - първото в историята му, ориентирано директно към израелска територия - в отговор на смъртоносния въздушен удар, за който необятно се упреква Израел и който унищожи постройката на консулството му в сирийската столица при започване на този месец.

Нападението бе осъществено в миг, когато в обсадената линия Газа бушува войната сред Израел и Хамас.

От Г-7, в която членуват Съединени американски щати, Япония, Германия, Франция, Англия, Италия и Канада, обявиха в неделя, че ще усилят напъните си за преустановяване на рецесията.

" Ще засилим и съдействието си за преустановяване на рецесията в Газа, в това число като продължим да работим за неотложно и стабилно преустановяване на огъня и освобождение на заложниците от Хамас, и ще предоставим по-голяма филантропична помощ на нуждаещите се палестинци ", обявиха те.

По данни на ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето на територията на Ивицата Газа вследствие на ответната атака на Израел са починали минимум 33 729 души, най-вече дами и деца./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР