Лидерите на Европейския съюз ще се срещнат, за да вземат

...
Лидерите на Европейския съюз ще се срещнат, за да вземат
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС ще се срещнат, докато блокът се бори за обединено послание относно войната между Израел и Хамас

Лидерите на Европейския съюз ще се срещнат, с цел да вземат решение за единно обръщение по отношение на продължаващата война сред Израел и Хамас след дни на смесени послания.

В изключителната видеоконференция във вторник водачите на Европейски Съюз ще обсъдят отговора си на спора след объркващи и от време на време спорни известия, които покачиха напрежението в блока.

Продължете четене

лист от 4 детайла Байдън ще посети Израел, до момента в който Газа е изправена пред филантропична злополука Отвъд Хизбула: Историята на напрежението сред Ливан и Израел Хлябът и водата са на привършване, защото от ден на ден палестинци бягат в Южна Газа Израелски министър: „ Загубата на земя е цена, която арабите схващат “ завършек на списъка

„ От изключителна значимост е Европейският съвет... да дефинира нашата обща позиция и да откри явен обединен курс на деяние, който отразява сложността на разрастващата се обстановка “, сподели президентът на Европейския съвет Шарл Мишел в писмо, с което кани водачите да участват на среща.

Урсула фон дер Лайен, ръководителят на Европейската комисия, пътува до Израел в петък, с цел да каже на премиера Бенямин Нетаняху, че Израел има поддръжката на Европа, ход, който провокира противоположен удар за това, че наподобява приказва от името на блока като цяло.

„ Външните работи са въпрос на държавите-членки, това е въпрос на [Европейския] съвет “, цитира новинарската организация AFP думите на неназован чиновник на Европейски Съюз.

Фон дер Лайен също беше подложена на критика, че не съобщи, че Европейски Съюз чака Израел да съблюдава интернационалното филантропично право в отговора си на офанзивите на Хамас от 7 октомври, както направиха други водачи на Европейски Съюз.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел предходната седмица сподели, че израелската блокада на Газа „ е срещу интернационалното право “ след среща на външните министри на Европейски Съюз.

Оливър Вархели, комисарят, отговарящ за връзките със страните, прилежащи на Европейски Съюз, също беше подложен на критика предходната седмица, че разгласи самичък, че изплащането на помощта за развиване на Европейски Съюз за палестинците е замразено.

Длъжностни лица по-късно разясниха, че плановете за развиване в палестинските територии може да „ би трябвало да бъдат поправени “, само че филантропичната помощ няма да бъде наранена.

В понеделник Фон дер Лайен сподели, че Европейски Съюз ще утрои филантропичната помощ за палестинците до 75 милиона евро (79 милиона долара).

По време на срещата си във вторник се чака водачите на Европейски Съюз да обсъдят способи за намаляване на последствията от войната на фона на опасенията от районна ескалация и филантропична злополука в Ивицата Газа.

Израел сложи Газа под цялостна обсада и я бомбардира с невиждани въздушни набези в отговор на офанзивата на Хамас, най-смъртоносната против Израел от десетилетия.

Атаките на Израел са умъртвили минимум 2808 души и са ранили повече от 10 000 други в анклава, съгласно палестински чиновници.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР