Лидерите на двете управляващи партии в Румъния - Социалдемократическата (СДП)

...
Лидерите на двете управляващи партии в Румъния - Социалдемократическата (СДП)
Коментари Харесай

Управляващата коалиция в Румъния се очаква да представи днес кандидата си за кмет на Букурещ

Лидерите на двете ръководещи партии в Румъния - Социалдемократическата (СДП) и Национално-либералната (НЛП), се чака да показват през днешния ден общия си претендент за кмет на Букурещ, оповестява телевизия Диджи 24, съобщи Българска телеграфна агенция.

Премиерът Марчел Чолаку и ръководителят на Сената Николае Чука ще показват на конференция в Двореца на Народното събрание в 12:00 часа през днешния ден общия претендент на СДП и НЛП за кмет на столицата - доктор Каталин Кърстою, показва малкия екран, базирайки се на известие на социалдемократите. 

На конференцията ще участват също ръководителят на организацията на СДП в Букурещ Габриела Фиря и ръководителят на организацията на НЛП в Букурещ Себастиан Бурдужа. Двамата ще бъдат координатори на акцията за локалните избори в Букурещ, уточни генералният секретар на СДП Паул Станеску, като посочи, че Фиря ще бъде в листата на СДП на претендентите за евродепутати.

Фиря, която беше кмет на Букурещ в интервала 2016-2020 година, а по-късно министър на фамилията и младежта, беше считана за един от евентуалните претенденти за столичното кметство. Премиерът и водач на СДП Марчел Чолаку обаче съобщи преди дни, че тя ще бъде претендентът на СДП за кмет единствено в случай че обединението не уточни взаимен претендент.

Телевизията осведоми, че доктор Каталин Кърстою, който сега е шеф на Университетската болница в Букурещ, ще бъде взаимният претендент на СДП и НЛП за кмет на Букурещ, който ще се изправи в борба за поста с сегашния кмет Никушор Дан, който разгласи, че ще се кандидатира като самостоятелен на идните избори, и с Кристиан Попеску Пиедоне, сегашен кмет на столичния Сектор 5, който бе повдигнат от дребната Хуманистична социално-либерална партия.

Местните избори в Румъния ще се състоят на 9 юни дружно с изборите за членове на Европейския парламент.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР