Лидерите на демократите в Камарата на представителите в САЩ отложиха

...
Лидерите на демократите в Камарата на представителите в САЩ отложиха
Коментари Харесай

Спорове в САЩ за инфраструктурния план за 1 трилион долара

Лидерите на демократите в Камарата на представителите в Съединени американски щати отложиха плануваното за през вчерашния ден гласоподаване инфраструктурния проект за 1 трилион $ поради възраженията на прогресивното крило на партията, което желае първо да бъде признат по-общ обществен пакет, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Председателката на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси и президентът Джо Байдън, и двамата демократи, се стремят да изгладят разликите сред левите представители, които желаят 3,5 трилиона $ за обществени разноски редом с инфраструктурния проект, и умерените им сътрудници, които са за по-малък пакет. Отлагането на гласуването обезпечава време на Байдън и водачите на демократите да се опитат да съберат поддръжка за основни детайли от предложенията.

" Тази седмица бе реализиран огромен прогрес и сме по-близо до съглашение от когато и да било ", сподели говорителката на Белия дом Джен Саки. Тя обаче призна, че към момента няма договорка " и ще имаме потребност от известно в допълнение време, с цел да свършим работата, като стартираме (в петък) сутринта ". По-рано през вчерашния ден - последния ден от финансовата 2021 година, - Съединени американски щати съумяха да избегнат парализа на федералното държавно управление. Сенатът и Камарата на представителите утвърдиха съответния закон, който удължава неговото финансиране до 3 декември, а президентът мярката и тя влезе в действие. Някои прогресивни демократи дадоха да се разбере, че няма да поддържат проекта за вложение на пари в пътища, мостове и друга инфраструктура, защото са гневни, че още не е реализирано съглашение по съпътстващ закон за финансиране на обществени услуги и битката с климатичните промени.

Освен това демократите и републиканците в Конгреса на Съединени американски щати не престават да спорят дали да разрешат на министерството на финансите да тегли заеми над в този момент открития оптимален предел от 28,4 трилиона $. Според калкулации на финансовата министърка Джанет Йелън страната може да изпадне в несъстоятелност към 18 октомври, в случай че законодателите не подхващат дейности. Републиканците не желаят таванът на дълга да се подвига. Демократите от своя страна означават, че към 5 трилиона $ отговорности произтичат от данъчни понижения и държавни разноски при ръководството на предходния президент на Съединени американски щати - републиканеца Доналд Тръмп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР