Лидерите на БРИКС проведоха своята 11-а среща в Бразилия. На

...
Лидерите на БРИКС проведоха своята 11-а среща в Бразилия. На
Коментари Харесай

Кратки новини

Лидерите на БРИКС организираха своята 11-а среща в Бразилия. На форума съветският президент Владимир Путин и китайският му сътрудник Си Дзинпин взаимно оповестиха " развиването на изцяло стратегическо партньорство за съгласуваност сред Китай и Русия за нова епоха, изтласквайки двустранните връзки до нова историческа висота "

Молдова с ново държавно управление

Парламентът на Молдова утвърди с гласовете на множеството депутати новия състав на кабинета под управлението на някогашния министър на финансите Йон Кику. На 12 ноември Народното събрание на Молдова разпусна държавното управление на Мая Санду. В сряда президентът Игор Додон разгласи, че номинира някогашния министър на финансите и собствен консултант Кику за претендент за министър председател.

Съединени американски щати оставят към 600 бойци в Сирия

Съединени американски щати ще запазят към 600 бойци в Сирия. Това разгласи шефът на Пентагона Марк Еспър, макар желанието на американския президент Доналд Тръмп да постави завършек на присъединяване на Съединени американски щати в " безкрайни войни ". На въпрос дали тази цифра включва почти 200 военнослужещи, ситуирани в базата Ал Танф покрай границите с Йордания и Ирак, Еспър съобщи, че има поради Североизточна Сирия, където Тръмп е инструктирал Пентагона да охранява петролните залежи. Еспър сподели още, че броят на американските бойци може да варира, изключително в случай че европейските съдружници на Съединени американски щати засилят наличието си в страната.

Пожари в Австралия взеха 4 жертви

Най-малко четирима души са починали при пагубните пожари, които бушуват от седмица в Австралия. Противопожарната работа на Австралия предизвести преди дни за най-опасните горски пожари в историята на страната. Нов Южен Уелс - най-населеният щат - е изправен пред невиждана злополука. В щата бяха регистрирани 60 горски пожара, като 40 са отвън надзор. Има близо 50 пожара в Куинсланд, а също по този начин управляващите се борят с огнена буря в Западна и Южна Австралия.

Сърбия: " Мини Шенген " не е нова Югославия

Сръбският вицепремиер Расим Ляич разяснява, че последната самодейност, ориентирана към свързване на всички стопански системи от Западните Балкани, наречена самодейност " Малък Шенген ", е съпроводена от прекалено много политизация и прекомерно малко от прагматичен и разумен метод през цялото време, като съобщи, че " това по никакъв метод не е основаването на нов съюз, на нова Югославия, или нова " Балкания ".


Беларуски боец гласоподава авансово на парламентарните избори в страната. Официално те ще се проведат в неделя, 17 ноември


Хиляди гръцки студенти излязоха на митинг против политиката в образованието на новото дясно държавно управление. Демонстрациите бяха проведени на годишнината от студентската опозиция против военната хунта през 1973 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР