Лидерите на 6 опозиционни партии в Турция (РНП, Добра партия,

...
Лидерите на 6 опозиционни партии в Турция (РНП, Добра партия,
Коментари Харесай

Шест партии се обединиха срещу Ердоган

Лидерите на 6 опозиционни партии в Турция (РНП, Добра партия, Партия на щастието, Демократическата партия, Дева и Партия на бъдещето) ще се явят с общ претендент на изборите за президент. Това се показва в обща декларация, която огласиха след състоялата се през вчерашния ден среща на водачите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Срещата, чийто хазаин бе водачът на ислямистката опозиционна Партия на щастието Темел Карамоллаоглу, е траяла 7 часа, осведоми Хаберлер. За пръв път от страна на водачите на опозицията се афишира обществено, че ще повдигнат обща кандидатура за президент против настоящия държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, който е единственият претендент на Републиканския алианс. В предходни изказвания въпросът за президентската кандидатура все се заобикаляше, което създаваше усещане, че водачите не могат да се договорят за общ претендент.

" Нека нацията ни да бъде сигурна; нашият общ претендент за президент ще стане 13-ият президент на Турция. Той ще бъде президент на всички, а освен на политическите партии, които се събират към тази маса “,се споделя в изказването. Но не се показва съответно име на претендент. Преди това водачът на главната опозиционна Републиканската национална партия Кемал Кълъчдароглу бе декларирал, че опозиционните партия, обединени в Народен алианс, ще разгласят претендента за президент, когато публично се разгласи датата на изборите.

В изказването се показва, че вторият кръг от договарянията на 6-те опозиционни водачи ще се състои на 2 октомври т.г, т.е. ден след откриването на есенната сесия на Меджлиса. А хазаин ще бъде водачът на РНП Кемал Кълъчдароглу. Междувременно стана известно, че за през днешния ден в Анкара се планува да се организира съвещание на държавното управление под управлението на президента Реджеп Тайип Ердоган, ориентирано към неотложни проблеми.

По информация на проправителствените медии на съвещанието се планува да бъдат разисквани ограничения против най-критичния проблем на страната-инфлацията (която надвишава 80 процента), както и ограничения против прекалено високите цени на стоките. Отношенията с Русия и войната в Украйна, сирийската рецесия, ситуацията в Източното Средиземноморие и други настоящи въпроси също се чака да бъдат разисквани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР