лидери в понеделник подкрепиха налагането на по-строги мерки за ограничаване

...
лидери в понеделник подкрепиха налагането на по-строги мерки за ограничаване
Коментари Харесай

Меркел: COVID мерките в Германия не са достатъчни

лидери в понеделник поддържаха налагането на по-строги ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, няколко дни откакто страната регистрира най-високите си еднодневни жертви досега, съобщи " Ройтерс ".
 И Германия с 1 млн. инфектирани с ковид
И Германия с 1 млн. инфектирани с ковид

Германия е дванадесетата страна с над 1 милион случая

Канцлерът Ангела Меркел съобщи, че съществуващите ограничения за блокиране, в това число затворени заведения и магазини, допускащи стеснен брой клиенти едновременно, с а незадоволителни, с цел да се овладее вирусът.

Припомняме, министърът на стопанската система Петер Алтмайер по-рано сподели, че през идващите дни и седмици би трябвало да се проведат доста интензивни съвещания, за да се реши дали да бъдат наложени спомагателни ограничения.

Ежедневните инфекции към този момент не нарастват толкоз внезапно, както преди в Германия, най-голямата европейска стопанска система .

Маркус Зьодер, министър-председател на южната провинция, която има най-вече жертви в страната, съобщи, че е сигурен, че районните и националните водачи ще се спогодят за по-строги ограничения преди Коледа .
 Повече от 23 310 новозаразени в Германия
Повече от 23 310 новозаразени в Германия

До края на годината би трябвало да стартира ваксинирането

Преди това водачите се бяха договорили да не преразглеждат разпоредбите за блокиране

Въпреки че, които се чака да оказват помощ за преодоляване на пандемията, са на път, наличните дози ще са лимитирани. Това значи, че единствено някои групи, измежду които възрастните хора, ще ги получат през зимата, реши експертна комисия в понеделник.

Междувременно някои провинции вкарват и ограничения по своя лична самодейност: Рейнланд-Пфалц не разрешава продажбите на греяно вино против спонтанните улични празненства.

От сряда Бавария ще разреши на хората да напущат дома си единствено по основни аргументи, до момента в който вечерните комендантски часове са планувани за горещите точки с най-голям % на заразяване.
 Германия удължи рестриктивните мерки до 10 януари
Германия удължи рестриктивните мерки до 10 януари

Спортните и културни обекти, заведенията за хранене и питейните заведения остават затворени

Данните от Института по инфекциозни заболявания " Робърт Кох " в понеделник сутринта демонстрират, че броят на доказаните случаи се е нараснал с 12 332 през последните 24 часа до 1 183 655.

Отчетените жертви са нарастнали със 147 на 18 919 - към момента много под тези на Испания, Франция и Италия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР