Лидери и водещи политици на Никарагуа, Венецуела, Куба и Боливия

...
Лидери и водещи политици на Никарагуа, Венецуела, Куба и Боливия
Коментари Харесай

Никарагуа, Венецуела, Куба и Боливия поздравиха Путин за победата в Русия 



Лидери и водещи политици на Никарагуа, Венецуела, Куба и Боливия поздравиха Владимир Путин с успеха му на президентските избори в Русия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.

Действащият държавен глава води на президентските избори, като получи 87, 15 % от гласовете след обработката на 80 на 100 от протоколите, сочат данни, оповестени на формалния уебсайт на съветската Централна изборна комисия.

Президентът на Никарагуа Даниел Ортега поздрави Путин за успеха.


" В тези времена на неустойчивост и принуждение в свят, в който всички се нуждаем от мир, естетика и наслада, ние честваме неговия успех като принос към незаменимата непоклатимост на човечеството, с цел да продължи в най-хубавите условия да основава бъдещето ", се споделя в изказване на президента на Никарагауа, оповестено в неделя на портала 19digital, оповестява ТАСС.

Победата на Владимир Путин на президентските избори в Русия с огромната поддръжка на гласоподавателите приказва и за неговата победа във войната против груповия Запад, съобщи президентът на Венецуела Николас Мадуро, представен от ТАСС.

" С повече от 87 % (от гласовете) Путин изцяло завоюва войната против империята на груповия Запад. Това е проява на полезностите на съветския народ, (...) на настояванията на една нова Русия, една велика Русия, един многополюсен и уравновесен свят. Така успеха на нашия по-голям брат Владимир Путин е положително предвещание за целия свят през 2024 година Путин и Русия печелят на всички фронтове ", съобщи Мадуро, а запис на речта му бе оповестен на страницата му в обществената мрежа Екс от външния министър на страната Иван Жил Пинто.


Ръководството на Куба поздравява Владимир Путин за успеха му на президентските избори в Русия и се надява на усилване на връзките сред страните в бъдеще, съобщи министърът на външните работи на карибската страна Бруно Родригес Париля, представен от ТАСС.

" Искрено поздравяваме президента Владимир Путин с преизбирането му. Това демонстрира признанието на съветския народ за неговото водачество. Ще продължим да укрепваме връзките сред Куба и Русия в браншове, свързани с благосъстоянието на нашите нации ", написа ръководителят на министерството на страницата си в обществената мрежа Екс.

Президентът на Боливия Луис Арсе поздрави съветския си сътрудник Владимир Путин с преизбирането му и назова успеха му удостоверение на единството на съветския народ, съобщи ТАСС.

" От Боливия изпращаме най-искрени поздравления на Владимир Путин, който беше избран отново за президент на Русия. Неговата уверена победа удостоверява единството на смелия съветски народ към суверенитета и непрекъснатото развиване ", написа Луис Арсе в обществената мрежа Екс.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР