Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал стартира с победа защитата

...
Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал стартира с победа защитата
Коментари Харесай

Надал започна с победа защитата на титлата си в Мадрид

Лидерът в международната класация Рафаел Надал започва с победа отбраната на купата си на шампионата по тенис от сериите "Мастърс " в испанската столица Мадрид с награден фонд 6.2 милиона евро.

Испанецът, който е петкратен първенец, разгроми Гаел Монфис (Франция) с 6:3, 6:1 за 74 минути и се класира за третия кръг.

Испанецът, който се намира в серия от 20 следващи победи и 48 извоювани сетове на клей, в този момент се е устремил към шеста купа в испанската столица. Освен това той е единствено на два сета от това да усъвършенства достижението на легендата Джон Макенроу (САЩ) от 49 следващи сета на тази настилка от 1984 година.

Надал, който на 3 юни ще навърши 32 години, пласира 17 печеливши удара против Монфис. Испанецът към този момент има 49 победи и 10 загуби на шампионатите от Мастърс 1000.

В третия кръг испанецът ще играе против спечелилия от дуела сред Фелисиано Лопес (Испания), който ще стане турнирен шеф от 2019 година, и номер 13 Диего Шварцман (Аржентина).

Този сезон Надал има 17 победи и 1 загуба, от които 13 победи на червени кортове, като той завоюва за рекорден 11 път в кариерата си купите от шампионата "Мастърс " в Монте Карло и в Барселона.

В други срещи от шампионата номер 7 Джон Иснър (САЩ) победи сънародника си Райън Харисън със 7:6(1), 7:6(7) за 92 миути.

Иснър наниза 22 аса за триумфа, а двамата приключиха мача без даже нито една опция за пробив.

Аржентинецът Пабло Куевас отстрани Алберт Рамос (Испания) с 6:1, 6:7(2), 6:2 за съвсем два часа игра./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР