Лидерът в оставка на ВМРО Красимир Каракачанов официално обяви, че

...
Лидерът в оставка на ВМРО Красимир Каракачанов официално обяви, че
Коментари Харесай

БОМБА В ПОЛИТИКАТА: Каракачанов се оттегля като лидер на ВМРО

Лидерът в оставка на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов публично разгласи, че се отдръпва от поста си, като предлага трима съпредседатели да поемат 128-годишната организация.

Ето какво написа някогашният боен министър на стената си във Facebook:

Уважаеми съратници,

Наближава Конгресът на Вътрешна македонска революционна организация, който е плануван за 12 февруари. 2021 година беше сложна за Организацията.

Но тя беше функционалност от миналите 4 комплицирани и в това време ползотворни за идеите ни години, в който Вътрешна македонска революционна организация беше в законодателната и изпълнителната власт. Имахме 12 народни представители, имахме зам.-министри, имаме кметове на общини и кметства, общински съветници в цялата страна.
свързани новини5299на 11.07.2021
Това бяха динамични години, в които се преборихме да премахнем фигурата на безконечния дебитор, да въведем данъчните облекчения за фамилиите с деца, както и устойчивото повишение на приходите в последните години, включително и пенсиите. Направихме и първите стъпки за връщане на децата от цигански фамилии в учебно заведение, за битката със обществения паразитизъм, въведохме безвъзмездния труд в интерес на обществото за административни нарушавания с санкции, които маргиналите в никакъв случай не заплащат, премахнахме правната опция за убийците да се възползват от кратко правосъдно разследване и да се измъкват с по-леките си присъди, започнахме непримирима борба с циганската престъпност. Спряхме Истанбулската спогодба и още редица опити да бъде въведена ЛГБТИ+ идеологията в детските градини и учебните заведения. Спряхме ратификацията на СЕТА в Народното събрание и подписването на Пакта за миграция. И едно от най-важните неща – заострихме вниманието на обществото към една болна за България тематика – Македония. Тема, по която години наред страната съзнателно мълчеше. Нека да си го кажем непосредствено - с помощта на Вътрешна македонска революционна организация в държавното управление и Народното събрание бяха сложени ясни и безапелационни условия за участието на Македония в Европейски Съюз и не бяха изпълнени непознатите поръчки. Така направихме допустима една обща твърда позиция, с която, както виждате, се преценяват и днешните ръководещи.

Що се отнася до защитата - за 4 години направих толкоз неща, колкото не бяха правени за последните 30 години. Като се стартира от повишението на приходите на военнослужещите, превъоръжаването и въвеждането на доброволната работа и се стигне до трайно покачвания престиж и доверие към Българската войска. Така че уважаеми съидейници, ние няма от какво да се срамим от нашето наличие в изпълнителната и законодателната власт.

Живеем във време на няколко международни рецесии – назряващият спор в региона на Черно море, поскъпващите ток, газ и горива, невижданата пандемия, която върлува към този момент трета година. А в чисто народен проект сме изправени и пред още няколко съществени казуса – демографската рецесия, пълзящата циганизация, мигрантският напор, който се ускорява с всеки минал ден, рисковата „ Зелена договорка “, която ни обрича на безценен ток и стопански банкрут. А в това време цените стават непостижими, даже за хората със междинни и над междинните приходи.

И още веднъж - тематиката с участието на районен съд Македония в Европейски Съюз и борбата, която би трябвало да се организира, с цел да не бъдат позволени исторически неточности като взаимни отстъпки в името на нечии непознати ползи – такива, каквито направиха комунистите през 1946 година Не би трябвало да допуснем изменничество посредством изтъргуване на ползите на събратята ни с българско съзнание от другата страна на границата. Това са все тематики, по които ние от Вътрешна македонска революционна организация сме се борили години наред.

Днес Вътрешна македонска революционна организация не е в Народното събрание. Но нашата борба за отстояване на идеалите ни, на българщината, на националните ползи би трябвало да продължи.

Само от нас зависи дали в бъдеще ще бъдем факторът, който ще взе участие в решаването на тези проблеми.

Ето за какво аз считам, че настъпи времето по-сериозно да ангажираме поколението от сегашните управителни структури на Вътрешна македонска революционна организация, което натрупа политически и административен опит в законодателната и в изпълнителната власт. Това потомство, което със знанията и уменията си да направи нужното, да върне Организацията там, където ѝ е мястото – а точно в институциите, които разполагат със законовия механизъм да обличат идеите в действителна държавна политика.

По тази причина моята концепция е на Конгреса вместо да влизаме в непотребни диспути кой е по-по-най и да се сочим с пръст един различен, да вървим към една нова, само че в действителност обичайната за Вътрешна македонска революционна организация формула, а точно да изберем трима съпредседатели. Трябва да обединим напъните на всички, а не да създадем условия за разцепление в структурите.

Моето предложение за това съпредседателство са: Ангел Джамбазки – евродепутат втори мандат, най-активния български представители в Екологичен потенциал, както и един от най-дейните млади български политици през последните години.

Искрен Веселинов – ръководител на групата на Вътрешна македонска революционна организация в 44-тото Народно събрание и ръководител на една от най-тежките комисии по районно развиване и благоустройство в Народното събрание.

Александър Сиди – един от най-активните народни представители на Вътрешна македонска революционна организация в 44-тото Народно събрание. Представител на младото потомство, който потвърди своята увереност да брани българския интерес и идеите на Вътрешна македонска революционна организация, без значение от компликациите.

В това управление като секретар място би трябвало да има и Юлиан Ангелов, който като учредителен секретар ръководеше щабовете на всички предизборни акции през последните 10 години.

В тази смяна аз персонално виждам и включването на повече младежи в управителните органи на Вътрешна македонска революционна организация – в Изпълнителния комитет и в Организационния съвет, реализирайки една постепенна последователност, съчетавайки опита с младостта и ентусиазма.

За по-голяма действеност ще предложа да бъде понижен съставът на Организационния съвет от 100 на най-много 60-70 индивида, както и досегашният брой на членовете на ИК, който сега е 17 индивида. Членството в тези органи на ръководство на Вътрешна македонска революционна организация не би трябвало да бъде въз основата на някакво псевдорегионално посланичество, а въз основата на качества и потвърдени благоприятни условия за работа.

Колкото до мен, аз нямам желание да излизам в политическа пенсия и ще не преставам да работя интензивно за престижа на Вътрешна македонска революционна организация и за идеите, за които Вътрешна македонска революционна организация е воювала в своята 128-годишна история, води война и до през днешния ден. Ще заема своето място такова, каквото ми отредят Конгресът и членовете на Организацията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР