Лидерът в инвестиционното банкиране Goldman Sachs Group ще разкрие плановете

...
Лидерът в инвестиционното банкиране Goldman Sachs Group ще разкрие плановете
Коментари Харесай

Най-голямата инвестиционна банка разкрива стратегията си

Лидерът в капиталовото банкиране Goldman Sachs Group ще разкрие проектите си за превръщане на доходността в търговията с облигации след необикновен напън от огромни вложители.

Акционерите са разочаровани от неразбираемите пояснения за проблемите на банката, оповестиха пред Reuters добре осведомени източници.

Обичайната процедура на най-голямата банка на Уолстрийт е да не разкрива информация за метода, по който печели парите си.

Миналия месец Goldman заяви за фрапантен 40-процентен спад на приходите й от облигации - резултат доста по-лош от този на съперниците й Morgan Stanley и JPMorgan Chase.

Финансовият шеф на банката Марти Чавес съобщи, че тя има проблеми с " навигацията " на пазарите, обсъждайки финансовите резултати през второто тримесечие. Той обаче не разкри повече детайлности.

Липсата на информация и несигурността на самия Чавес по отношение на проблемите на финансовата институция разтревожиха някои от вложителите.

" Бяхме оставени да се чудим какво значи " навигация на пазара ", което по никакъв начин не ни хареса ", сподели Иън МакДоналд, банков анализатор в Janus Henderson, която има 2.5 млн. от акциите на Godman Sachs.

" Дали не прекаляват? Не са ли в положение да поемат същия риск, който и съперниците им? ", пита риторично МакДоналд.

Той съобщи, че има доверие на метода, по който Goldman търгува акциите си, само че банката би трябвало да усъвършенства връзката с акционерите си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР