Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, е готов да

...
Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, е готов да
Коментари Харесай

Арсенал разкарва седмина през лятото, но има проблем с рекордната покупка

Лидерът в британската Висша лига – Арсенал, е подготвен да се раздели с рекордната си покупка Никола Пепе, само че се притесняват, че може да се наложи да му платят, с цел да напусне, твърди The Sun. 27-годишното крило сега е чартърен в Ница, само че не е част от проектите на мениджъра на „ артилеристите “ Микел Артета.

Той към момента има още една година от контракта си на „ Емиратс “, съгласно който получава по 140 000 паунда на седмица. Ница, чийто притежател е претендентът за Манчестър Юнайтед - Сър Джим Ратклиф, се счита, че може да е подготвен да притегли Пепе за непрекъснато през лятото. Няма обаче индикации, че французите ще са подготвени да платят трансферна сума за играча, който стана най-скъпото попълнение в историята на Арсенал, когато се причисли към тях от Лил през 2019-а година.

Пепе не е започвал мач във Висшата лига за „ топчиите “ от месец октомври 2021-а година. Текущата му заплата се преглежда като спънка за възможното му овакантяване и в Арсенал съвсем са се примирили, че би трябвало да платят най-малко част от тези 7 милиона паунда, които към момента би трябвало да бъдат изплатени на футболиста.

Откакто Артета беше назначен за управител на Арсенал през декември 2019-а година, Месут Йозил, Пиер-Емерик Обамеянг, Александър Лаказет, Хенрих Мхитарян, Шкодран Мустафи, Сократис Папастатопулос, Сеад Колашинац, Ектор Бейерин, Калъм Чеймбърс и Давид Луис напуснаха клуба като свободни сътрудници. Ако Пепе се причисли към тях, то общата сума на тези закупени играчи ще бъде 340 милиона английски лири, за които след това не е взето нищо при раздялата.

Но Пепе може да не е последният, който ще си тръгне от британската столица през идното лято, защото сега има редица други играчи чартърен, които е малко евентуално да се върнат в клуба. Смята се, че „ артилеристите “ са подготвени да изслушват предложения за Ейнсли Мейтланд-Найлс, Самби Локонга, Нуно Тавареш, Пабло Мари, Седрик Соареш и Алекс Рунарсон, само че знаят, че единствено някои от този лист е евентуално да бъдат продадени за положителни пари.

Освен това остана неразбираемо бъдещето на Киърън Тиърни, Роб Холдинг и Фоларин Балогун, откакто Артета се приготвя за още едно натоварено трансферно лято, с цел да приготви тима за завръщане в Шампионската лига през идващия сезон.

Arsenal set to ditch SEVEN players including record signing Nicolas Pepe
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР