Лидерът на Воля Веселин Марешки се ската от вота на

...
Лидерът на Воля Веселин Марешки се ската от вота на
Коментари Харесай

Има сделка! Марешки се скатава за вота срещу ГЕРБ, те оправят делата му 


Лидерът на „ Воля ” Веселин Марешки се ската от вота на съмнение против ГЕРБ. Преди няколко дни той изненадващо сподели, че ще гласоподава „ въздържал се ”, тъй като не било време за избори преди Коледа и европредседателството. За да отвърнат уместно на жеста, от ръководещата партия са се заели да „ оправят ” делата, които сега се водят против аптекарския необут. За тази подмолна договорка разкриха пред Фрог нюз източници от Народното събрание. Решението на Марешки да не клати в този миг ръководството на Бойко Борисов подейства като леден душ за последователите му. Още повече, че те го познават по-скоро като гневен съперник на властта, в сравнение с като угрижен за идващите новогодишни празници човек. Още през септември т. година той с автентичен възторг заприказва за избор на съмнение. „ Борисов напряко да си върви ”, отсече Марешки при започване на септември. И посочи: „ Откакто властта пое кабинетът „Борисов“ 3, не се е случило нищо положително за страната, хората, бизнеса ”.

Няколко дни по-късно, зам.-председателят на Народното събрание, чийто имунитет е свален поради наказателни каузи, се възпламени още повече в един от утринните блокове: „Корупция, неработеща правосъдна система и мачкане на бизнеса плашат непознатите вложители. Чуждите вложения са намалели с 1 милиард, а в това време в Румъния са се нараснали три пъти на няколко милиарда. Това е оценката на света за ръководството в България“, сподели той.

Марешки се задълбочи в разбора на ръководството на Борисов, като дефинира икономическия министър Емил Караниколов като „ пионка ”. „ Той е от квотата на Патриотите, а е подаден от друго място. Това си е кадър на Делян Пеевски, той е от неговия кръг ”, посочи още Марешки. След тези откровения, познати до болежка на хората, той стигна още по-далече в фантазиите си за бъдещето: „ Моите депутати биха подкрепили избор на съмнение, в случай че бъде импортиран подобен от опозицията. Само изчакваме още малко и даже ние бихме го инициирали, освен това за неуспех в цялостното ръководство на кабинета ”. Евала, евентуално са рекли мнозина.

Само два месеца по-късно Марешки направи кръгом на упоритостите си да демонтира кабинета. Междувременно облаците над политическата му и бизнес кариера от ден на ден се сгъстиха. На шията му увиснаха две обвинения-за насила и за изнудване на притежатели на аптеки. Не е загадка, че наказателните каузи против него сега са поставени на трупчета, а за придвижването им не се чува нищо. Лидерът на „ Воля ” несъмнено си дава сметка, че в случай че се стигне до съд, тежко му и горко. Като нищо от процъфтяващ човек може да го „ преквалифицират ” в първия наказан български политик. Съдба, която не пожелаваме на никого. Паралелно с това бизнесът му с горива е подложен на ежедневни офанзива от страна на държавните институции. Те се изреждат един през различен по бензиностанциите му, с цел да тестват горивата. От време на време пускат по някоя вест, че в бензина му има нещо „ гнило ”, само че след това нещата утихват.

Лъжете се, в случай че си мислите, че Веселин Марешки и шефа на „ Лукойл ” Валентин Златев са заровили томахавките. Казват, че борбата им минава през сърцето на премиера Бойко Борисов. Близки до него признават под сурдинка, че той с интерес следи дуела на асовете в петролния отрасъл и нетърпеливо потрива ръце за развръзката. Досущ като в онази приказка: Двама се карат, а трети печели. Валентин Златев намерено заподозря, че над водача на „ Воля ” „ се опъва политически чадър ”. На мнозина тези думи се сториха в жанр: „ Крадецът вика- дръжте крадеца ”, изключително като се имат поради горещите усеща сред Борисов и Златев, за които наяве се разяснява.

Въжето към врата на зам.-председателя на Народното събрание като че ли се стяга с всеки минал ден. „Най-голяма е вредата за хазната от измамите с контрабандно гориво. Камионите на един български политик също са били преправени по този начин, че да икономисват от налозите“, разкри през днешния ден пред столична медия патриотът Емил Димитров-Ревизоро, ръководител на комисията за наблюдаване на приходните организации, битка със сивата стопанска система и контрабандата. Той тактично се въздържа да уточни обвиненият. Вероятно знае, че посланието му ще стигне до който би трябвало. Иначе за какво ще го хвърля ей по този начин бадева, като можеше да даде сензитивната информация за закононарушението непосредствено на прокуратурата.

При тази обстановка доста по-здравословно ще е Марешки да се огледа. Депутатът Живко Мартинов от ГЕРБ изгоря като факла в аферата „ Суджукгейт ” поради 4 тона колбас. В същото време сътрудника му Делян Добрев освен беше опрощение поради шуробаджанашките си осъществявания в Хасково. Даже в противен случай, съпартийците му го изкараха по-свят и от папата. Проф. Николай Петров си потегли ей по този начин за няма нищо от здравното ведомство. Обвиненията против него се оказаха пунта мара. Невинността му бе потвърдена от две следващи инспекции на военната прокуратура.В същото време настойчиво се мълчи за досието, която служебният министър председател Огнян Герджиков даде на прокуратурата, президента Румен Радев и Бойко Борисов за съмнителните каузи на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Костов.

Данните, че е притискал полицейски шефове да подават оставки, с претекста, че по този начин желаят политиците, ни минимум не трогнаха Борисов и той стремително го постави началник на митницата. Направи го като че ли не толкоз поради убедеността му в професионализма, а на инат на тези, които са решили да работят срещу волята му. Наскоро, обаче арбитър от Върховен административен съд написа за Георги Костов в свое решение, че е злоупотребил с власт. Депутатите от ГЕРБ, обаче си мълчат по тематиката, нищо че от заран до вечер ни набиват в главите какви радетели са за морала и справедливостта.

Марешки би трябвало да е наясно, че задявките му с ръководещите, наподобяващи по-скоро игра на котка и мишка, няма да са безконечни. Пословичен е двойният критерий, с който гербаджиите подхождат към тези, които са на мушката. Знае се, че се задействат единствено под команда и „ от горната страна ”. Съдбата на обвинените е друга. Едни ги закотвят на дъното, а други ги изтласкат към върха, без значение в какви грехове са упрекнати. Веселин Марешки би трябвало самичък да се досети какъв капан му готвят. Добронамерени политици единствено подсказват, че Валентин Златев и Бойко Борисов са си по-на душа.

Това, че Марешки се врътна като фурнаджийска лопата е изцяло разбираемо. И да желае, не може да се прави на воин. Защото му е ясно, че ръководещите, заедно с опитомената от тях и модела КОЙ прокуратурата, в действителност могат да му съсипят бизнеса. И освен. Ако това се случи доста хора ще останат на улицата без прехранване. Веселин Марешки е подложен на шантаж и рекет, на които е съвсем невероятно да се устои. Затова не би трябвало да го упрекваме, че се огъва. Малко са хората, които имат дупе да се опълчат на мафията. Очевидно той не е от тях…

Катя Илиева

frognews.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР