Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ заяви днес, че България не може да

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ заяви днес, че България не може да
Коментари Харесай

Мицкоски: Включване на българското малцинство в Конституцията само при реципрочност от българска страна

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ съобщи през днешния ден, че България не може да изисква от РСМ да включи " незначителното българско малцинство " в Конституцията, а, от своя страна, да не разрешава " забележителното македонско малцинство " да бъде включено в българската Конституция, съобщи БГНЕС.

" За смяна на Конституцията в Македония са нужни 2/3 и ВМРО-ДПМНЕ няма да одобри никаква смяна на Конституцията и въпросното изменение, в случай че не разполагаме с взаимност и от българска страна. Това значи присъединяване на македонското малцинство в България като конститутивен народ в границите на българската Конституция и признание на всички решения на Съда по правата на индивида в Страсбург и резолюциите на Европейския парламент, позволяващи на македонците в България да провеждат лични сдружения, да имат културен прогрес и така нататък ", сподели Мицкоски по Канал 5.
 Мицкоски: С България имаме единствено обща география, Османи да се извини Мицкоски: С България имаме единствено обща география, Османи да се извини
Лидерът на националистическата съпротива в РСМ Християн Мицкоски изиска министърът на външните работи Буяр Османи да се извини заради ка...

Целият развой, съгласно него, е затънал, и Радев го е удостоверил. " Защото Радев упорства рамката на българския парламент да бъде част от преговорната рамка, и това е позиция през цялото време, макар че Зоран Заев ни убеждаваше в противоположното - че ще бъде подписан протокол, в които тя нямало да се съдържа в рамката на българския парламент ", сподели още Мицкоски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР