Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов коментира решението на Елена Гунчева

...
Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов коментира решението на Елена Гунчева
Коментари Харесай

Костадинов: Защо Гунчева ни напуска точно, когато се създаде нова коалиция?

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов разяснява решението на Елена Гунчева за напусне партията. Тя упрекна Костадинов, че е била притискана да гласоподава всички оферти на ГЕРБ, упрекна го в цензура на персонално мнение и сподели, че Десислава Атанасова е била чест посетител в стаята на „ Възраждане “ в Народното събрание.

Ето какво съобщи по този мотив Костадинов за Нова Тв:

„ Бях извънредно сюрпризиран от това, което чух, тъй като до през вчерашния ден се притеснявах извънредно доста за госпожа Гунчева. Да не би да стане неработоспособен,защото предходната седмица тя ми изясни, че се намира в извънредно тежко физическо положение и здравословното й състояние не разрешава да пътува. Даже сподели, че не може да излиза от вкъщи си и непрестанно е на легло, мъчно се придвижва. Дори ние не бяхме сигурни дали тя ще успее да пристигна на вота на съмнение. Аз й писах, тя ми отговори и дори ми изпрати фотоси, на които демонстрира нейното неприятно физическо състояние. И, схваща, се приказвах с нея и й поисквам  бързо излекуване. След като бяхме попитане за какво отсъства, обяснихме, че е поради нейното здравословно положение, защото на 30 и 31 май е в болничен.

Изненадан съм, че Елена Гунчева напуща точна в този момент, когато се оформя нова коалиция за проблема „ Северна Македония “ сред ГЕРБ, Демократична България, Движение за права и свободи и Политическа партия. Защо тъкмо в този момент се основава този неестествен скандал? Що се отнася до обвиняванията на госпожа Гунчева, че сме подкрепяли ГЕРБ, желая да напомня, че постоянно сме дали своят вот друго, и във връзка с Българска народна банка, и във връзка с бюджета при започване на тази година и по какъв начин е прибавен. Явно с решението си госпожа Гунчева има различен тласък. Разбирам, че ще напусне и Народното събрание, само че това е нейно решение и ние да няма да го разясняваме. Този парламент е към този момент тотално морално привършен и с това, което сега госпожа Гунчева направи, тя забива още един гвоздей в него.

Тя твърди, че Десислава Атанасова постоянно идвала в нашата стая в Народното събрание. На метри от нашата стая са близо публицистите и нали се сещате, че в случай че имаше нещо такова, щеше да бъде оповестено.

Дали съм влияел върху персоналното й мнение? Напротив, това е правилото, по който в действителност работи всяка една друга естествена политическа мощ. Всеки един наш депутат има право на персонално мнение, естествено, никого не ограничаваме, само че когато той реши да каже нещо като персонално мнение, би трябвало да го показа като персонално. Между другото постоянно съм й правил забележки за езика, който тя държи, тъй като ние сме смятали че не трябва един депутат да си разреши да държи подобен език, какъвто видяхме оня ден от Асен Василев. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР