Лидерът на Вагнер“ Евгений Пригожин се намира в Минск. Това

...
Лидерът на Вагнер“ Евгений Пригожин се намира в Минск. Това
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Пригожин е в Минск. В хотел без прозорци

Лидерът на „ Вагнер “ Евгений Пригожин се намира в Минск. Това твърди както американското разузнаване, по този начин и беларуският президент Александър Лукашенко.

„ Бяха предоставени гаранции за сигурност, както президентът на Русия Владимир Путин даде обещание. Да, в действителност, Пригожин е в Беларус ”, разяснява Лукашенко, цитирън от държавната осведомителна организация БЕЛТА.

Припомняме, че по-рано през днешния ден самолетът на създателя на ЧМК „ Вагнер “ кацна на едно от военните летища в Беларус. Кремъл пък означи, че няма информация къде се намира Пригожин.

Съгласно изискванията на съглашението, което постави завършек на метежа, Пригожин получи позволение да се реалокира в Беларус, а на бойците му беше дадена опция да се причислят към постоянните въоръжени сили на Русия или да отидат в прилежащата страна дружно с него.

Американското разузнаване също твърди, че Пригожин е в Беларарус. Марк Уорнър, представител на разузнаването в Сената на Съединени американски щати е декларирал за NBC News, че Пригожин е в Минск и допуска, че се е открил в хотел без прозорци.

Предполага се, че създателят на „ Вагнер “ се намира там, с цел да се защищити от опити за ликвидиране.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР