Лидерът на управляващата в Полша партия Право и справедливост Ярослав

...
Лидерът на управляващата в Полша партия Право и справедливост Ярослав
Коментари Харесай

Лидерът на управляващата партия в Полша Качински излезе от правителството

Лидерът на ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " Ярослав Качински подаде оставка от поста вицепремиер, съобщи Ройтерс, базирайки се на Полската организация по печата (ПАП).

Вицепремиерският пост на Качински ще бъде стихотворец от министъра на защитата Мариуш Блашчак, заяви Асошиейтед прес. " Това е изцяло естествено решение ", сподели Качински пред ПАП. Води се война, а той е министър на защитата, тъй че в съответната обстановка сходно съчетаване на постовете има доста огромни преимущества, добави той.

Смята се, че Качински е най-важният политик в Полша, управлява държавното управление при взимане на решения и персонално избира хората за висши позиции, в това число премиера Матеуш Моравецки, показва АП.

Качински към този момент беше споделил, че желае да напусне държавното управление, с цел да се концентрира върху подготовката на партията си за парламентарните избори следващата година. " Реших, че би трябвало да се съсредоточа върху нещата, които са най-важни за бъдещето на Полша. Не преувеличавам ролята си, но… партията би трябвало да се съживи, тъй като наближава най-важното време на света за една политическа партия ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР