Лидерът на управляващата партия в Румъния Ливиу Драгня отива в

...
Лидерът на управляващата партия в Румъния Ливиу Драгня отива в
Коментари Харесай

Окончателно: Ливиу Драгня отива в затвора

Лидерът на ръководещата партия в Румъния Ливиу Драгня отива в пандиза, откакто Върховният съд в страната удостовери присъдата му от 3 години и половина поради корупция, осведоми „ Ройтерс”.

Миналата година политикът апелира присъдата, постановена му на първа инстанция. Решението от през вчерашния ден обаче е дефинитивно и се чака до 24 часа присъдата на Драгня да влезе в действие.

Той не присъстваше в правосъдната зала през днешния ден.
Лидерът на румънската ръководеща партия беше наказан на 3,5 година затвор Присъдата е за финансови злоупотреби в предходната му службa
Това е втори удар против Драгня в рамките дневно, откакто лявата Социалдемократическа партия загуби вота в Румъния за Европейски парламент.

Драгня е упрекнат, че се е възползвал от служебното си състояние (б.р. ръководител на долната камара на парламента), с цел да обезпечи постове в държавната администрация на две дами, които по това време са работили за Социалистическата партия.
Владо Береану: Ливиу Драгня слага на високи постове в Румъния хора, които са му правилни Журналистът с коментар за политическата обстановка в северната ни съседка и за какво Жан-Клюд Юнкер изрази подозрения по отношение на председателството на Румъния на Съвета на Европейски Съюз
Решението на съда крие риск да постави завършек на политическата му кариера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР