Лидерът на Украинския демократичен алианс за реформи (УДАР) и кмет

...
Лидерът на Украинския демократичен алианс за реформи (УДАР) и кмет
Коментари Харесай

Кличко предложи на Саакашвили да стане председател на неговата партия УДАР

Лидерът на " Украинския либерален алианс за промени " ( " УДАР " ) и кмет на Киев Виталий Кличко предложи на някогашния губернатор на Одеска област Михаил Саакашвили да се яви на предварителните избори за Върховната рада отпред на неговата партия, съобщи ТАСС.

Във във видео обръщение във Facebook Кличко написа, че е гледал изказването на Михаил Саакашвили, на чиято политическа мощ са основани спънки за присъединяване в изборите, и е решил да му даде " едно политическо рамо ".

Кличко изрази убеденост, че сходен " съюз може да удвои напъните в името на промените в страната ". " УДАР " ще взе участие в предварителните парламентарни избори. Предлагам на нашите сътрудници да се явим дружно. Аз оставам водач на партия " УДАР ", а на Михаил Саакашвили предлагам да стане ръководител на партията ", сподели политикът.

Той добави също, че ще остане кмет на Киев, тъй като има " доста отговорности към жителите ".

Михаил Саакашвили дойде в Украйна на 29 май. Ден преди този момент украинският президент Володимир Зеленски върна на някогашния губернатор на Одеска област отнетото му през 2017 година от предходния президент Петро Порошенко украинско поданство. На 4 юни Саакашвили заяви, че на партията му " Движение на новите сили " е отказана регистрация за присъединяване в изборите и помоли " другарските сили за поддръжка ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР