Лидерът на центристката политическа група Обнови Европа в Европейския парламент

...
Лидерът на центристката политическа група Обнови Европа в Европейския парламент
Коментари Харесай

Лидерът на Обнови Европа в ЕП Стефан Сежурне предупреждава за риск от неуправляема Европа

Лидерът на центристката политическа група " Обнови Европа " в Европейския парламент Стефан Сежурне предизвести през днешния ден, че съществува " действителен " риск Европа да стане " неуправляема ", в случай че популистките партии получат поддръжка на европейските избори през юни, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Рискът от неуправляемост е много висок /.../, в случай че популистките партии съумеят в миналото да получат блокиращо малцинство в Европейския парламент ", изясни той на конференция в Брюксел, отбелязвайки, че " популизмът и национализмът са във напредък съвсем на всички места в Европа ".
" Рискът е да е доста мъчно да се сформира болшинство ", продължи евродепутатът, който е и водач на френската президентска партия " Възраждане ".

Групата " Обнови Европа " (центристи и либерали) е третата по величина политическа мощ в Екологичен потенциал след дясната Европейска национална партия (ЕНП) и Европейския алианс на социалистите и демократите (ЕАСД).
Тя се състои от 40 политически партии и има 100 евродепутати от 24 страни, показва Агенция Франс Прес.
Запитан за няколко неотдавнашни социологически изследвания, които слагат " Обнови Европа " на четвърто място, след крайнодясната група " Идентичност и народна власт " (ИД), Стефан Сежурне сподели, че е убеден в способността на своята секта да резервира третото място и да остане " решителен политически балансьор " в Екологичен потенциал. Той загатна за цел от " към 90-100 евродепутати ".

" Трябва да се превърнем от уверени европейци в безапелационни европейци ", акцентира той, визирайки идните месеци на предизборна акция.
Запитан за конкуренцията за " висшите постове " в Европа, която ще стартира след изборите през юни, Стефан Сежурне сподели, че се надява неговата група да предложи по един претендент за началник на всяка институция (ЕП, Еврокомисия, Съвет на ЕС).

Във връзка с огласеното неотдавна от сегашния ръководител на Европейския съвет Шарл Мишел желание да се кандидатира на изборите за Европейски парламент Сежурне отговори уклончиво.
" Разбира се, той ще играе значима роля в нашето политическо семейство ", сподели той и добави: " Трябва да го попитаме какви са упоритостите му ".
Над 400 милиона европейски жители ще бъдат призовани да гласоподават от 6 до 9 юни в 27-те страни членки на Европейския съюз, с цел да обновят Екологичен потенциал - институция, която взе участие в приемането на законодателството дружно с страните членки.
На последните избори за Екологичен потенциал през май 2019 година изборната интензивност се увеличи, като междинната за Европейски Съюз беше 50,66 %, напомня Агенция Франс Прес.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР