Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун пристигна в Сингапур за

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун пристигна в Сингапур за
Коментари Харесай

Ким Чен-ун пристигна в Сингапур

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун дойде в Сингапур за срещата си с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, заяви ТАСС.

Новината беше оповестена в обществените мрежи от министъра на външните работи на Сингапур. Официално срещата ще се състои на 12-ти юни. Ким е дошъл със аероплан на „ Еър Китай “. Той е придружаван от своя консултант Ким Йон-чол. Чол към този момент беседва с Тръмп във Вашингтон, където му съобщи особено писмо от своя водач.

През днешния ден Ким Чен-ун би трябвало да беседва с премиера на Сингапур Лий Хсиан Лонг. През утрешния ден с Лий ще се срещне и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Тръмп ще дойде в страната по-късно през днешния ден. Ким Чен-ун беше съпроводен от огромна делегация и голям брой охранители.

Очаква се на договарянията да бъде контрактувано нуклеарното разоръжаване на Северна Корея. В подмяна Съединени американски щати евентуално ще предложат икономическа помощ на страната. В града е са въведени изключителни ограничения за сигурност. Срещата ще се състои в първокласен хотел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР