Лидерът на регионалното правителство в Барселона Карлес Пучдемон отговори на

...
Лидерът на регионалното правителство в Барселона Карлес Пучдемон отговори на
Коментари Харесай

Драматична развръзка в Барселона: Пучдемон отговори в последната минута на ултиматума на Мадрид, реакцията бе незабавна!

Лидерът на районното държавно управление в Барселона Карлес Пучдемон отговори на ултиматума, подложен от централните управляващи в Мадрид в последната минута преди приключването на периода.

Независимост на Каталония не е оповестена, само че ще бъде заявена, в случай че държавното управление на Мариано Рахой продължи с " репресиите ", т.е. задейства член 155 от Конституцията, който планува прекратяване на самостоятелните пълномощия на района, предава AFP, представена от " Фокус ".

„ Ако централното държавното управление продължава да блокира разговора и продължава репресиите, Народното събрание на Каталония може, в случай че сметне за уместно, да пристъпи към гласоподаване на публична декларация за самостоятелност ", се споделя в писмо, изпратено до испанския министър-председател Рахой.

Испанското държавно управление ще засилва член 155 от Конституцията, който планува прекратяване на самостоятелните пълномощия на Каталония. Това удостовери представител на Монклоа, формалната резиденция на министър-председателя на Испания, предава The Spain Report.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР