Лидерът на проруската и антибългарска партия в Р Северна Македония

...
Лидерът на проруската и антибългарска партия в Р Северна Македония
Коментари Харесай

В Турция хванаха Палевски, търсен за смъртта на 14-годишното момиче в РСМ

Лидерът на проруската и антибългарска партия в Р Северна Македония Люпчо Палевски, който е обвинен в двойно ликвидиране, в това число на 14-годишно момиче, е бил задържан в Турция, оповестиха турските управляващи, представени от БГНЕС. Той е арестуван нощес в северозападния град Баликесир, където е дошъл от Сърбия и е минал през България, оповестиха от полицията. Той е задържан до момента в който се разхождал по една от централните улици на града.

Случаят шокира РСМ. В неделя бяха открити телата на момиче от столицата Скопие, изчезнало предходната седмица, и на 74-годишен мъж от град Велес, липсващ няколко дни преди нея. Палевски е хипотетичният причинител на убийствата.

„ Колегите от Турция ме осведомиха, че на тяхна територия е задържан основателят, планиращият, основният координатор и директният реализатор на закононарушенията “, съобщи нощес министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски. Той благодари на Турция, България, Сърбия и Хърватия за помощта при задържането на нарушителя. Спасовски прикани за закриването на партията на Люпчо Палевски.

По данни на полицията в двете закононарушения са взели участие четирима души, в това число бащата на момичето. Спасовски съобщи пред кореспонденти, че един от задържаните обвинени, „ в единодушие и със знанието на член на фамилията, е провел осъществяването на закононарушението, с цел да изнуди майка си за пари “.

Палевски е известна социална персона и водач на дребна проруска и антибългарска партия. Преди години той бе и водач на градския комитет на ръководещия сега Социалдемократически съюз. След тежкото закононарушение в РСМ се появиха изявления, в които се твърди, че Палевски е артикул на спецслужбите и е имал полицейски чадър в продължение на десетилетия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР