Лидерът на ПП ГЕРБ с първи думи след ескалацията на

...
Лидерът на ПП ГЕРБ с първи думи след ескалацията на
Коментари Харесай

Борисов към Михайлов: След толкова кръв, иди си

Лидерът на Политическа партия " ГЕРБ " с първи думи след ескалацията на митинга против Българския футболен съюз.

" До Борислав Михайлов - след толкоз кръв, иди си! ", това написа Бойко Борисов в своя профил във Фейсбук.

" А тези, които разрешихте митинг, след който София е в пламъци и водни оръдия, а жители, почитатели и полиция се бият - не ставате! Поемете отговорност! ", написа още Борисов.

Протестът на футболните почитатели трансформира центъра на София в полесражение. Стигна се до конфликти сред протестиращи и служители на реда. Феновете възпламениха полицейски бус, хвърляха камъни, пиратки и колчета върху чиновниците на реда, а те от своя страна използваха две водни оръдия. Стигна се до арести. Ранени има, както измежду служителите на реда, по този начин и измежду протестиращите.

В акцията, която започва малко след 17:00 часа в региона на Националния стадион " Васил Левски " в София, участваха към три хиляди последователи от столицата и от страната.

Общо 19 сигнала за потърпевши на протеста пред Националния стадион преди мача България - Унгария са получили медиците, оповестиха от Центъра за незабавна здравна помощ в София. Някои от потърпевшите са прегледани на място от екипи на Спешната помощ.

Към момента има признат един потърпевш в болница „ Царица Йоана – ИСУЛ “, който е напръскан със спрей. Един от ранените е признат във Военномедицинска академия с контузия на главата. Други двама потърпевши са признати в болница „ Св. Анна “ – един със счурени костици на носа.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР