Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов заяви на извънредна пресконференция,

...
Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов заяви на извънредна пресконференция,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ДБ се сетиха за диверсификация от Газпром. Ура, другари, браво!

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов съобщи на изключителна конференция, че " с наслада приветстваме и се радваме " позицията на Демократична България по отношение на " Газпром ". " Ура, приятели, отлично! ", съобщи той и разясни, че на 31 юли той е споделил, че ГЕРБ ще поддържат единствено партии, подкрепящи 100% диверсификацията от " Газпром ".

 

Борисов настоя Министерство на вътрешните работи да проверява незаконен предумисъл на Кирил Петков по доставката на газ.

И се запитвам за какво Демократична България взеха решение по този начин за " Газпром ", а то тъй като на 2 юни 2022 година Асен Василев сподели, че България в никакъв случай нямя да одобри газ от " Газпром ", а на 14 юли той обаче споделя: " Защо не на газа от " Газпром ".

 

" 37,71 лева е цената на газа, която ГЕРБ имаше по време на своето ръководство. След Промяната цената е 298,20 лева и не ми говорете, че по този начин е на открито. Ние имаме до 31 декември контракт. Септември - 315 лева, август - 125 евро. Ето това, уважаеми господин Христо Иванов, Атанас Атанасов, ни докара Промяната - безпорядък и съсипия ", уточни с неспокойствие някогашният министър председател.

 

" Аз в този момент ще запитам Кирил Петков пред БТВ: " Ние не желаеме да подпишем договорите и искахме да дадем късмет на идващия кабинет да даде оценка. " Чакайте бе, нали доскоро обяснявахте, че служебният кабинет не би трябвало да прави нищо, с изключение на почтени избори. И им оставяте най-важното нещо в страната сега да го вършат те ", продължи Бойко Борисов.

Борисов съобщи, че се надява министър Демерджиев да проверява предшественика си Бойко Рашков и останалите, вкарали България в този газов капан.

 

По подкана на Борисов Радомир Чолаков прочете текстове от Наказателния кодекс, уличаващи общественоопасния темперамент и последствия от държанието на Кирил Петков в качеството му на министър председател.

" Искам да попитам сътрудниците от Демократична България за какво изрично са срещу връщането на " Газпром "? Ние в нашата позиция споделяме и " Лукойл ". Защо съветският нефт е готин, а съветският газ не е за Демократична България? ", попита Бойко Борисов.

" Аз бих попитал - има настоящ контракт на допустимо най-хубавата цена. Влизаш в него и го разрушаваш, както направиха ПеПе-тата, в това време искаш дерогация за съветския нефт от Брюксел. Цената с " Газпром " по нашия контракт е ниска, а през медиаторите на Кирил и Асен е висока. Така " Газпром " печели два пъти - един път от цената и повторно - от медиаторите.

 

Борисов изясни: " Затова те не подписаха, подлъгаха и американските компании, а вторият предумисъл - че те не ангажираха слотове. Втечнения каз не можеш да си го пренесеш в джоба. Къде е решението на Министерски съвет, с което те имат потенциал да докарат 7 танкера? Резервираха ли те, както споделя Кирил Петков, " паркинг "? Или желаете, както стана с " Вера Су ", да заседне и да ми източите газа. Надявам се след Бойко Рашков да бъдат заложени всичките тези въпроси ".

Борисов се обърна към служебното държавно управление - неотложно да ангажират един
слот в Гърция.

 

Лидерът на ГЕРБ съобщи във връзка " настояването за пенсионирането му " от Политическа партия, че " политиката е като във футбола - има можещи и неможещи ".

" Пак за сътрудниците от Демократична България, които ние същински почитаме: ние от две години ви споделяме какви измами вършат с машините. И в този момент като разбрахте, че не сте вие, няма го Рашков, който да управлява изборния развой, вие писнахте, че партиите би трябвало да имат следен достъп само че машинния код. Ама ние нали нова искахме! И в този момент внезапно те цитират нас. Те със софтуера взеха изборите, само че през днешния ден Демократична България, ние се радваме, че ни поддържат за " Газпром " като ги призоваваме да напишат и " Лукойл " в тяхната декларация. Защото измамата продължава ".

Борисов добави, че в тази връзка никой не отбелязва, че " спонтанните " митинги против " Газпром " са изчезнали.

 

Той съобщи още: " Актуална гръцка връзка стана 2020 като тогава купих 20% за българския народ от терминала за втечнения газ, в Александруполис. Какво свършиха те, с изключение на да вървят и да се снимат на празния кран, на тръба, цялостна с съветски газ? Това са обстоятелствата, бе, хора. Виктор Николаев пита наш представител: Пак ли оферирате от същото. То за жалост " от същото " няма, " от същото " не може да се върне. Скъп ток, безценен газ, безценен самун, чудовищна инфлация, големи задължения. Това са обстоятелства. Една сфера ми дайте с добър образец ".

Бойко Борисов вметна и тематиката за бойната ескадрила, която е платена 100% от ГЕРБ: " Христо, за какво единствено " Газпром ", какво ви стопира, какво ви мъчи? Не го разбирам това. Айде, да създадем един документ и за самолетите ".

  

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР