Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов допусна, че

...
Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов допусна, че
Коментари Харесай

Цветанов допусна ответна реакция на престъпния свят в убийството на Петър Христов

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов позволи, че вчерашното ликвидиране на великотърновския предприемач Петър Христов е ответна реакция на групата " Наглите ", арестувана в годините, когато самият Цветанов беше вътрешен министър.

" Когато бях вътрешен министър и вицепремиер, имахме опция с неговата гражданска позиция да се подкрепи разкриването на тежки престъпни закононарушения ", разяснява Цветанов. " В тази връзка считам, че може би сега има ответна реакция, добави Цветанов и посочи, че самият Христов е споделял с него терзанията си от това, че съдействието му за разкриването на " Наглите " е станало обществено притежание. Той изрази увереност, че причинителят ще бъде арестуван и уточни, че най-важното е да се разбере претекстът. " Ако претекстът за това закононарушение е ответна реакция на групата " Наглите ", считам, че това не е добър знак за страната и обществото ", съобщи Цветанов.

Общо девет членове на групата за отвличания " Наглите " бяха наказани на разнообразни години затвор през 2012 година с помощта на показанията на предпазен очевидец - Валентин Михайлов – Ихтиманския, който, съгласно някои медийни изявления, се свързал с проверяващите посредством посредничеството на убития през вчерашния ден Христов.

Цветанов, който е народен представител от Велико Търново, посочи, че Петър Христов не е бил член на ГЕРБ, а единствено симпатизант и е направил подаяние през 2007 година в първата европейска акция. Петър Христов беше един заслужен човек, съобщи Цветанов.

По думите му Петър Христов в никакъв случай не е желал защита и не е имал терзания за това, което е правил ежедневно в бизнеса си. Цветанов сподели, че предприемачът е взел участие в доста благотворителни акции и не е търсел гласност за това. Той осведоми, че в четвъртък парламентарната комисия по вътрешна сигурност ще изслуша министър Валентин Радев, който ще запознае депутатите с обстоятелства и условия към закононарушенията в последните дни.

Премиерът Бойко Борисов не е коментирал убийството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР