Лидерът на панафриканската съпротива срещу западния неоколониализъм Кеми Себа, който

...
Лидерът на панафриканската съпротива срещу западния неоколониализъм Кеми Себа, който
Коментари Харесай

Кеми Себа: Киев стана инструмент на западната неолиберална олигархия

Лидерът на панафриканската опозиция против западния неоколониализъм Кеми Себа, който неотдавна дойде на посещаване в Москва, в изявление за RT поддържа специфичната интервенция на съветските въоръжени сили за освобождение на Украйна от диктатурата на неоколониализма и нацисткия режим, подкрепян от атлантиците.

Той осъди облика на Русия като агресор, разпространяван от глобалистките медии, като акцентира, че Западът се пробва да показа дейностите на Москва като обособен факт, изваден от подтекста на разширението на НАТО и директна опасност, основана от алианса тъкмо по съветските граници..

„ Изявленията, че президентът Путин е агресор, са дезинформация, медиите лъжат ", безапелационен бе той.

" Войната не носи наслада на никого и е мъчно да видиш по какъв начин хора умират и се разселват. Но Русия беше принудена да реагира ", изясни борецът за независимост.

" Повечето африкански младежи знаят, че Украйна е била експлоатирана за прекалено много години от неолиберална глобалистическа олигархия, НАТО, американския хайлайф, точно с цел да я трансфорат в инструмент за закани и напън върху Русия ", съобщи Себа.

„ Бяха подписани редица съглашения, НАТО в никакъв случай не трябваше да уголемява въздействието си върху район, толкоз покрай Русия “, акцентира Кеми Себа, отбелязвайки, че алиансът е изпратил канадски инструктори в Украйна, с цел да образоват бойци.

„ Това е драма за хората, живеещи в Украйна, тъй като ме боли, когато ги видя, когато си помисля за тях. И още повече ме боли, когато виждам по какъв начин африканското население е дискриминирано там “, прибавя той.

Отговаряйки на въпрос за следствията от спора в Украйна и по-специално за салдото на силите в света, Кеми Себа означи, че пред лицето на глобализма, който западните страни съставляват, се появява ново традиционалистко придвижване за суверенитет и взаимност на народите.

„ Ако Русия завоюва тази война, [тази реалност] може да придобие още по-голяма стойност и значение, укрепвайки това, което вършим на африканския континент [...], с цел да се противопоставим на колониализма, империализма във всичките му форми. Ако Русия успее в това, тя може да стане поръчител за успеха в тази борба “, сигурен е Кеми Себа.

Политикът означи, че глобалисткият метод към Африка е демонизация, разцепление и съсипия на континента.

„ Чувстваме се близки до всяка мощ, която е част от логиката за опозиция на глобализма и отстояване на нашата еднаквост “, акцентира Кеми Себа.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР