Лидерът на основната опозиционна Републиканска народна партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу

...
Лидерът на основната опозиционна Републиканска народна партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу
Коментари Харесай

Опозицията в Турция организира митинги за предсрочни избори

Лидерът на главната опозиционна Републиканска национална партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу съобщи, че ще направи всичко належащо за провеждането на предварителни избори. Той разгласи, че ще стартира организирането на манифестации, с цел да се чуят ясно гласовете на тези, които желаят предварителни избори допустимо най-скоро. Той се надява ръководещите " да уважат волята на народа ".

„ Вие се страхувате да отидете на избори. Не би трябвало да бягате от волята на народа. " съобщи Кълъчдароглу б, представен от ежедневника Хюриет през вчерашния ден.

Кълъчдароглу повтори рецензиите против държавното управление за обезценяването на националната валута и утежняването на икономическите условия в страната. Опозицията повтори обвиняванията, че президентът Реджеп Тайип Ердоган е изгубил способността си да ръководи Турция.

Тези, които не съумяват да защитят турската лира, не могат да бъдат охарактеризирани като националисти, сподели водачът на РНП, обещавайки, че ще защитят бедните и тези, които страдат от икономическите турбуленции, когато дойдат на власт.
Кълъчдароглу, в серия от съобщениебя в Туитър, подлага на критика държавното управление и Централната банка за това, че въвличат Турция в стопански безпорядък и трансформират страната в център на евтина работна ръка.

„ Използвайки нашите конституционни права, разгласявам, че ще проведем първия си публичен протест в средиземноморския град Мерсин, с цел да изслушаме нашия народ “, сподели той. Митингът ще се организира на 4 декември.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР