Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски
Коментари Харесай

Християн Мицкоски: Ако ЕС включи всички български искания в преговорите, по-добре да не влизаме в съюза

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски съобщи в изявление по Канал 5: " Ако всички български претенции бъдат включени в преговорната рамка за Европейския съюз по-добре да не влизаме в блока.

" Това значи, че ние или ще се асимилираме, т.е. бъргаризираме, или в никакъв случай няма да бъдем част от Европейския съюз. За мен това е типичен нокаут за македонската дипломация ".

Мицкоски съобщи също, че е чист казус двустранен проблем да влезе в преговорната рамка и задава въпроса по какъв начин Украйна ще бъде претендент за Европейски Съюз, като е във война.

Лидерът на опозицията в Република Северна Македония поддържа президентът Стево Пендаровски, че би трябвало да има гаранции и от Брюксел, и от София, че включването на българите в Конституцията на Република северна Македония ще е последното изискване за повдигане на българското несъгласие.

Северна Македония желае твърди гаранции, че България няма да има повече претенции В събота ВМРО- ДПМНЕ провежда митинг с искане за предварителни избори в страната.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР