Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски сравни политиката на България

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски сравни политиката на България
Коментари Харесай

Мицкоски плаши да анулира Договора с България - отнасяла се с РСМ, както Русия с Украйна

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски съпостави политиката на България по отношение на Северна Македония с тази на Русия по отношение на Украйна, оповестява БГНЕС.

Коментарът си той направи пред държавната телевизия няколко часа, откакто в македонския парламент с цялостно единогласие бяха признати промени в както и в този за политическите партии.

Промяната директно визира българските сдружения в Битоля и Охрид - " Цар Борис III " и. Съгласно оферти текст организациите, сдруженията, фондациите, съюзите и другите форми на сдружаване, регистрирани по реда на Закона за сдруженията и фондациите, са длъжни в тримесечен период от влизане в действие на законовите промени да хармонизират своите име и/или название, цели и действия според посочените разпореждания.

" Вместо да бъдат наш максимален другар и спонсор, те се отнасят както Русия в Украйна. Както тези отхвърлят съществуването на украинския език и еднаквост, по този начин формалните управляващи в София през днешния ден отхвърлят македонския език и македонската еднаквост ", посочи Мицкоски.
 Закон за възбрана на българските сдружения в РСМ, оферират от ВМРО-ДПМНЕ
Закон за възбрана на българските сдружения в РСМ, оферират от ВМРО-ДПМНЕ

Новият закон ще отнася и за към този момент записаните сдружения

Той напомни, че съгласно България македонският език е езикова норма.

" Има ли по-голяма засегнатост от това от една страна член на Европейски Съюз в ХХI век, когато приказваме за зеления преход, за Европа без граници, за изкуствен интелект! Единственото нещо, което желаеме, е да ни почитат. Това желае ВМРО-ДПМНЕ ", акцентира Мицкоски.

По негови думи " грешката, която е била направена от предходното държавно управление ", ще бъде поправена от тях. Това била задачата на идващото държавно управление и на ВМРО-ДПМНЕ.

Мицкоски уточни, че би трябвало да има сериозна поддръжка и от страна на Европейски Съюз.

" Необходима е поддръжка и от интернационалната общественост, с цел да се предоговорят тези позиции, тъй като тези условия и позиции, в които се намира Македония не дават европейско бъдеще... Няма. Това е българско предложение ", безапелационен бе той.
 Ковачевски за договарянията с България: Все едно някой те реже с нож в корема
Ковачевски за договарянията с България: Все едно някой те реже с нож в корема

Премиерът на РСМ желал македонците с вдигната глава да седнат на огромната маса със предпазена еднаквост

" Ние имаме подготвеност да образуваме държавно управление и да стартираме предоговаряне с източния ни комшия за онази част, която считаме, че не дава бъдеще, интеграция, а в противен случай - основава напрежение. Тя цели отдалечаването на Македония от Европейски Съюз. Ние ще настояваме за договаряния ", акцентира още опозиционният водач.

Той изрази вяра това да бъде реализирано с поддръжката на интернационалната общественост.

Но, в случай че от другата страна не намерим събеседник, тогава ВМРО-ДПМНЕ ще събере 61 депутати и ще анулираме Договора с източния комшия, тъй като това не е Договор за другарство и добросъседство и това ясно се вижда от последните дейности на източния комшия ", безапелационен бе Мицкоски.
 Пендаровски отхвърля да договаря за историята и други
Пендаровски отхвърля да договаря за историята и други " небивалици " с България

Македонският президент желае да приказва с Радев за действителните европейски теми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР