Лидерът на НФСБ и депутат Валери Симеонов приписа на колегата

...
Лидерът на НФСБ и депутат Валери Симеонов приписа на колегата
Коментари Харесай

Валери Симеонов приписа на Йордан Цонев лобистки текст за лотариите, той отрече

Лидерът на НФСБ и народен представител Валери Симеонов приписа на сътрудника си от Движение за права и свободи Йордан Цонев авторството на текст в закона, с който лотариите са изключени от задължението на заплащат такси. Цонев посочи, че той е създател на законопроекта, само че думата " лотария " била изпусната сред първото и второто четене. Симеонов даде изявление за Би Ти Ви, в което отбрани законопроекта си за промени в Закона за хазарта, а Цонев се включи по телефона откакто името му беше упоменато.

Според Симеонов изпускането на думата "
лотария " в закона е ощетило държавния бюджет през 2014 година и от неплащането на такси тогава е тръгнал възходът на лотариите, проведени от сдружения на предприемача Васил Божков. Междувременно ГЕРБ са се усетили и същата година ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова е внесла промяна.

" Изнесеното не дава отговор на истината. В параграф 10 член 30 има думата "
лотария " в моя законопорект, след това е изтървана, народни представители вкараха текстове, тъй че лотарията да е отвън този обхват ", поправя го Цонев.

Симеонов изрече съмнение, че петчленната комисия по
хазарта и в този, и в предходния си състав е корумпирана и изрази удовлетворение от предлагането на финансовия министър да я трансформира в едноличен орган.

Той аргументира нуждата от одържавяване на
лотариите с " повсеместното попадане под взаимозависимост от триене на билетчета ". " Лицензирани обекти ще са единствено пунктовете на тотото, а не на всички места да се оферират талончета. Аз целя и политически дивиденти тъй като знаете кой е спонсорът на Движение за права и свободи, приказва се, че е притежателят на " Лафка ", сподели водачът на НФСБ. Той отхвърли, че е координирал внасянето на законопроекта си и че цели изземането на бизнеса на Божков, което назова " доктрина на конспирацията ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР